egy kis szakma

2008.09.29. 22:15

Figyelmetekbe ajánlok két szakmai jellegű cikket:

"Durva" interjú kérdések mérnököknek:

http://www.ugyvezeto.hu/cikk/54004?wa=ehum0839

Persze ezek nem durva kérdések, hanem nagyon is jó kérdések, és nem csak a cikkben leírt "virtuális állásinterjún" fordulhatnak elő. A kérdések nagy része valóban felméri az illető felkészültségét, és azt, hogy beleillik-e az adott szervezetbe, vagy sem. A cikk a válaszlehetőségeket is felsorolja, és egyben értékeli azokat. Kicsit szájbarágós, de aki mérnök és állást keres, érdemes elolvasnia.

A másik cikk témája az online nyomozás a pályázók után:

http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=1056&oldal=1

Sok benne a rizsa, de a lényeg az, hogy tényleg nem szerencsés a sugárbanhányós-peremigfosós képeket felrakni az iwiw-re, illetve Bob Dylan szövegeket idézni az adatlapon. Ha egy "normális álláskereső" látszatát akarod kelteni, akkor tedd rendbe az iwiw-es adalapodat, szabadulj meg a nick-neveidtől a becenév rovatban, és szélsőjobbos blogodat se reklámozd.(Persze a szélsőjobbosok általában ütik a "normális álláskereső" kitétel egyik felét. A normális ember nem politizál, nem alacsonyodik le a politikusok szintjére.) Figyelj oda, milyen klub-ok tagja vagy, és hogy készült-e rólad topless fotó valamilyen white party után, nyáron, hajnalban, részegen. Lényeg tehát, hogy legyünk igényesek, ha komoly állást szeretnénk elnyerni egy normális cégnél, mert TÉNYLEG mindenkit lecsekkolnak, és általában nem az egyéniségeket keresik (kivéve a kreativitást átlagon felül igénylő munkaköröket és 1-2 speciális pozíciót). És persze csekkolj le te is mindenkit. Nézz utána a cégnek a google-n, keress rá azokra az iwiw-en, akikkel kapcsolatba kerültél. Nagyjából erről szól a cikk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr100688152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2008.09.30. 18:45:26

Hümm, véleményem szerint minden ilyen "milyen-személyiség-beillik-e-a-csapatba" teszt picit szájbarágós. Ki az az ökör, aki ezekre őszintén válaszol? Ja, tudom, aki a fürdőszobás-hajszárítós meg ventillátoros-nyakkendős képét képes csatolni a cv-jéhez ;)
Egyébként holnap megyek két állásinterjúra. Az egyikkel nincs is semmi probléma, emlékszem a munkaközvetítő nevére meg a pályáztatott állásra is. A másik a gáz, mert gőzöm sincs egyikről sem. Persze, a hölgy, aki felhívott, elhadrata a cég és a saját nevét az első tizedmásodpercben, de egyszerűen nem értettem. Egy HR-s ismerősöm meg azt tanácsolta, hogy inkább ne kérdezzek ezekre vissza, mert az ilyet megjegyzik, és nem feltétlen pozitív előjellel. Ilyenkor mi van? :)
No, mindegy, a cím megvan, odatalálni, odatalálok (remélem elég lesz rá 2 óra, ennyit hagytam a délelőtti ismerős, és a délutáni ismeretlen között ;) ), és majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Ja igen, próbáltam rákeresni a címre, de semmi érdemleges ... hát ez van ...

váj mí 2008.09.30. 19:11:45

Egy javaslat még, ha nem veszed rossz néven. Szerintem jó a blogod és a stílusod, talán nem ártana népszerűsítened, hogy nagyobb legyen a látogatottsága, azaz felpörögjön. Esetleg nagy látogatottságú blogokban, amelyek valamilyen szinten érintik az állásproblémát (pölö: szegénység blog vagy munkahelyi terror) a hozzászólásokban, vagy az illető blogok gazdáival megegyezni, hogy ajánlják a te blogodat is. És ne vedd rossz néven, de a blogod url-je, a "tenyallas", nem egy tömegeket vonzó cím, mert első blikkre nemigazán derül ki, hogy ez miről is szól tkp. Az alcímig meg nem mindenki jut el ....

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.09.30. 22:24:59

Az ismeretlenre: ha elmondja magától a tag, akkor minden OK, ha tőled kérdezi, hogy utánanéztél-e bárminek is, akkor mondd el őszintén, hogy nagyon rossz volt a vonal, nem értetted tisztán, de nem akartad zavarni őt a visszakérdezéssel. Sakk-matt, ha ebből bármi negatívra következtet, akkor egyszerűen inkompetens, nem való erre a pályára.

A tanácsaidról: kösz az ötleteket, az alcím tényleg nem lett a legjobb, dolgozom rajta, hogy ismertebb legyen a blog. most is változtattam pár dolgon, szóval remélem egyre jobb lesz

Balance Of Power 2008.10.01. 14:44:54

A munkahelyi terror c. blog is meglepoen alacsony latogatottsagu, veluk is erdemes lenne valamit kooperalni.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.02. 10:35:35

A te blogod, pont a stílusa miatt, sztem nem lesz alacsony látogatottságú. Amit én látok (az enyémen), hogy ha sokan oda is tévednek, ha nem elég "botrányos" a téma, vagy a hangvétel, akkor senki sem kommentel. Megnézi ami érdekli, és ennyi. Bevallom, én nem fogok más stílust erőltetni, teperni rajta meg lusta vagyok :-) neked azért drukkolok, szerintem hiánypótló :-)

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.02. 11:20:52

köszönöm a drukkolást, tényleg nehéz a blogtengerből kilátszani. a stílusom meg az üzleti világon kívül nagyjából ilyen az életben is :) ennek persze nem mindenki örül :)

2008.10.14. 16:41:57

nekem pl informatikus létemre egyáltalán nincs iwiw-es adatlapom, az gáz? ;)

és mi a baj Bob Dylannel?

aGinger 2008.11.21. 14:33:28

Végre, mindig meg akartam kérni egy hozzáértő embert - ELŐNY lehet-e egy rendesen karbantartott, úgymond normális iwiw-es adatlap, vagy inkább vegye le magát az ember, míg állást keres?

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.11.21. 15:40:20

előnynek nem mondanám. szerintem elég, ha "normális", azaz ne legyenek idióta idézetek, szélsőséges klubtagságok, ill. olyan képek, amiket te sem mutogatnál első nap az új munkahelyeden.

zaragozaB410 2008.12.14. 07:31:41

A stílusoddal semmi baj, de hogy van neked munkahelyed? Erre mondják, hogy laza, lekezelő, lenéző pedig dehogy is, de ez olyan mint a jazz csak szűk rétegben jön be. A következtetés, hogy jó magam is tökéletes vagyok:)). Aki nincs az iwiwen az gáz?
süti beállítások módosítása