olvasnivaló hétvégére

2009.08.08. 08:00

Megszűnő menedzseri állások - jobb előre felkészülni. A menedzserek csökkentésével, cseréjével nem elhanyagolható költségcsökkentés érhető el, ráadásul kiesésük egy jól működő, önjáró csapat esetén nem dönti romba a céget. Álláskeresésnél viszont azzal szembesülnek, hogy kevés a nyitott pozíció és nagy a verseny. A korábbi milliós fizetésre berendezkedett családi költségvetés viszont meginoghat, ha a távozás nem jár csinos végkielégítéssel, és ha nincs felhalmozott tartalék. Fennáll a veszélye, hogy alább kell adni, ami viszont a menedzsereknél elindíthat egy lefelé ívelő karrier utat, ahonnan kitörni nehéz. Nem kell őket sajnálni, de nekik sem könnyű.
http://nol.hu/gazdasag/20090804-nem_kifizetodo_a_hosszas_parkolas

Bíztató változások kezdődnek nyugaton? A hagyományos munkahelyi modellt leváltaná egy bizalmi alapon működő, nagyobb önállóságot és rugalmasságot adó, közösségi együttműködésen alapuló modell?
http://hvg.hu/kkv/20090804_munkahely_munka_munkaero_kiadas.aspx

A teljesítményértékelésbe enged betekintést ez az interjú, ha valaki nehezen tudja elképzelni, hogy is megy ez a vállalatoknál.
http://www.hrportal.hu/hr/karrierterv-epitheto-egy-jo-teljesitmeny-ertekelesre-20090805.html

Online elérhető több neves egyetem előadása.
http://www.eduline.hu/felsooktatas/20090730_legjobb_egyetemek_eloadasok_online.aspx

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr191294341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása