olvasnivaló hétvégére

2009.09.18. 16:43

A heti post-hoz kapcsolódva ismét az öngyilkosságokról, a WHO több országban növekedést tapasztalt, mely nyilván a gazdasági válság egyik következménye.
http://hvg.hu/karrier/20090910_suly_munka_ongyilkossag.aspx

Leépítési, lecserélési, elbocsátási példatár - milyen megoldásokhoz folyamodnak a cégek?
http://www.hrportal.hu/hr/leepitesi-peldatar-munkaltatoknak-igy-ne-bocsassunk-el-20090914.html

Más. Egyik reggel fél szemmel láttam a TV2 reggeli, munkába készülődő embereknek, majd leginkább a kismamáknak és egyéb inaktív otthonülőknek szóló műsorában lévő szavazás eredményét. A kérdés az volt, hogy "Ön mennyi fizetést adna az állami vállalatok vezetőinek?" Ha jól emlékszem volt havi "3-5 millió", "1 millió" és "minimálbér". A jónép persze benyomta fizetős sms-sel 67%-osra a minimálbért. Ha vicc volt, akkor oké, ha nem, akkor az gáz. Mi lenne, ha egy, a portás fizetésével egyező vezető döntene a közfeladatot ellátó cég működési és stratégiai kérdéseiről? Nem a fizetéssel van baj, hanem azoknak a teljesítményével, akik kapják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr481391003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.19. 07:08:09

pompás bloggiális poenvadászati slágertéa lett volna ugyanazt a bandát megszavaztatni, sajátmagának, mint ááállamivezetőnek, miket juttatna.
süti beállítások módosítása