kezdődik

2008.09.22. 23:46

Sziasztok!

Nem tudom, ezt a blogot ki fogja olvasni, majd kiderül. Találtam már két hasonló blogot, de nekem egyik sem életszerű, és nincs is naprakészen frissítve. Szóval indul a blog, amely megmondja az őszintét, hogy ha állást keresel, vagy éppen eleged van abból, hogy be sem hívnak interjúra, vagy csak szívsz a munkahelyen, vagy kiváncsi vagy, mennyit kéne keresned, van-e esélyed pályát váltani, illetve érdemes-e céges bulin flörtölni a bérszámfejtő csajjal.

Fordulhatnak hozzám azok is, akik még most csak tanulnak, és az italakciós bacardi-kólától bebaszva ünneplik, hogy megvan a kettes makroökonómiából. Megtudhatjátok, miért érdemes nyáron is dolgozni, és mire jó a szakmai gyakorlat. Milyen nyelvet érdemes tanulni, és érdemes-e álmodozni? Kiket keresnek a cégek? Kérhettek-e pályakezdőként bruttó 250et? És persze mire valók az álláshirdetések, és érdemes-e "reklamálni" ha elutasítanak? Emellett biztos, hogy írok majd pár magánéleti szarságról, vagy ami eszembe jut, csak hogy legyen valami szaftos-tocsogós bulvár is a blogon. És persze alpári stílust veszek fel, gusztustalan kifejezésekkel tűzdelem a mondanivalómat, a hatás kedvéért. Ugyanakkor mindvégig korrekt és szakmailag helytálló post-okat írok, ezt ígérem. Tényleg szívesen segítek, ezt csinálom nap, mint nap, csak akkor nem lehetek őszinte, nem mondhatom meg az 40 évesnek, hogy azért nem hívtam be interjúra, mert a megbízó cég szerint már idős...
Pedig így tudná, hogy ez a szitu, sőt, ha hirdetésbe is benne lenne, totál felesleges köröktől szabadulna meg mindenki. De erről később.

Persze nem csak "szakértek", hanem írok mindenféle témáról, ami foglalkoztat, és talán titeket is érdekel.

Elsőként egy rövid, de fontos téma, ami annyira piszkálja az álláskeresők csőrét. De csak belekapok, mint gyöngytyúk a meleg takonyba. A nagy VISSZAJELZÉS TOPIC, illetve a visszajelzés hiánya. Azért írtam nagybetűt, mert egy haverom is nagy betűvel írja a leveleiben, amit fontosnak tart. Persze AZ gáz, AMIKOR kötőszavakat emel KI. Na MINDEGY. Szóval, kis hazánkban - tisztelet a kivételnek, pl. nekünk - még nagyon nem megy ez a "jelezzünk mán vissza a pályázónak" dolog. Mert 1. nincs idő, 2. mert nincs eszköz, nincs nyilvántartás, 3. de legfőképp nincs akarat.

Holnap sorra vesszük ezeket. Lesznek még olyan témák, hogy: diszkrimináció, interjúk, milyen a jó CV, érdemes-e szépíteni a CV-n, mit érdemes tanulni, hogy kell megjelenni az interjún, stb-stb. Meg persze amit akartok.

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr4676825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.09.23. 00:09:45

Nyihí!

király a blog, csak így tovább! Ürt pótolsz ezzel, bár csak most kezdted, de ne hagyd abba! :))

süti beállítások módosítása