"Üdvözlet!

 

Először is hadd gratuláljak a headhunter blogodhoz, óriási. Nagyon kevés blog tetszik igazán, de te tényleg meg tudtál nevetetni. Ellenszolgáltatásként cserébe engedd meg, hogy szolgáljak néhány (3) rövid sztorival.

 

Egyik lányismerősöm apukája munkavédelmi előadóként dolgozik. Egy nagyon híres magyarországi cégnél tartott előadást, azon belül is a felsővezetőknél. Az előadás végén mindenkinek alá kellett írnia, hogy az előadáson részt vett, és az iskolai végzettséget is le kellett írniuk (gondolom valamilyen statisztikai kimutatáshoz). Két fajta végzettség fordult elő. Nyolc általános, vagy érettségi. Tanulás kell a jó munkahelyhez? Tényleg?

 

Ugyanez a hölgy mesélte, hogy egy másik Magyarországon is jelen lévő multi elnök-vezérigazgatója (továbbiakban ev) (aki mellesleg francia) idelátogatott kishazánkba egy munkavacsorára. Az itthoni egyik vezető is részt vett, plusz a személyi asszisztense és még egy-két ember. A fent említett ev azt vette észre, hogy a magyarországi vezető egész este alatt csak bólogatott. Az ev azért nem volt olyan hülye, odafordult a vezetőhöz és nagyon enyhe, alig érezhető dialektussal megkérdezte magyarul: Ne haragudj, váltsunk magyarra? Én azt hiszem abban a pillanatban haltam volna meg.

 

Mellesleg elméletileg újságíró volnék, de igazából most már a normális határokon belül szívesen dolgoznék akármit. Nehéz bekerülni, ellenben nem érdekel senkit mennyire vagy tehetséges, az már sokkal inkább, hogy kinek vagy a gyereke.

 

A végére tartogattam még egy kis desszertet. Van egy ismerősöm, aki történésznek tanul, épp készíti a szakdolgozatát. Valami mellékes munka kell neki, hogy tudja állni az olyan költségeket, mint a barátnő, buli, ruha, élet stb. Mivel sehol nem akarták alkalmazni ezért a Vörövári úton lévő McDonaldsnál próbálkozott. Megkereste a főnököt és elmondta, hogy szeretne négy órában dolgozni, most csinálja a szakdogát stb. A főnök azt mondta rendben, hozza be az önéletrajzát…Lehet, hogy én nem értem a világot, de a krumplisütéshez minek önéletrajz? Vagy mire kíváncsi a főnök úr? Van-e a hamburgerkészítésben tapasztalata? Vagy hátha nincs meg neki a nyolc általános, de azért egyetemre jár?"

 

 

 

És egy rossz hír:

 

"A KOZÁK és Társai Outplacement Tanácsadó - dinamikusan növekedő ügyfélkörének magas színvonalú kiszolgálása érdekében - országosan kiépített hálózatába keres  Outplacement tanácsadókat"

 

Az outplacement ugye rém egyszerűen a csoportos létszámleépítés kultúráltabb formája...

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr59749631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.11.12. 16:20:23

Szia HHunter, belinkeltelek a legújabb posztomban, remélem nem bánod, csak tudj róla :) Milo

váj mí 2008.11.12. 19:17:06

Ááááá, a mekibe én sem voltam jó (sem a kfc-be, sem a burgerbe) :D Arrafelé ugyanis az étterem-vezetőknek is max. vendéglátóipariuk van. Én meg maximálisan túlképzett vagyok hezzájuk :P. Szerintem, ezeknél a gyorséttermeknél legfeljebb az országos igazgatónak, ha van felsőfokúja ;)

Azért az elgondolkodtató, amit a posztot beküldő írt a magyar médiáról. Otthon én is abban dolgoztam, jó sok évig. Mondhatni, tisztában vagyok az általános folyamatokkal (és most nem feltétlenül a szakmaiakra gondoltam, azok, mondhatni univerzálisak). Persze, számít, kit ismersz, de nem tételeztem volna fel, hogy telejs mértékben a ki-kinek a kölke alapon megy. Nu, csak mert, az írás/szerkesztés/kommunikáció (amit annyira lesilányítottak a munkaközvetítők, amikor még egy gépszalagos melóra, 3 műszakban is feltétel), szóval, mindezekhez is kell egyfajta tehetség, mint a zenéhez, szobrászathoz és egyebekhez .... És akkor még a sajtófotók készítéséről nem is beszéltünk. Hmm, mindegy is, elnézést, csak pici agymenés volt ;)

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.11.13. 05:57:34

Ez a francia sztori aranyos:)) A gyorséttermi cv engem viszont nem ráz meg. Az emberek kiváncsiak. ennyi. Szerintem egyszerűen csak kiváncsi volt a főnök is, hogy kit vesz fel.

váj mí, "...arrafelé ugyanis az étterem-vezetőknek is max. vendéglátóipariuk van...."
Szerintem egy középfokú végzettségű szakács v. pincér akár többet is tudhat a vendéglátóiparról, mint egy akármilyen más szakos egyetemi végzettségű muki. Persze, nem ismerem a végzettséged, nem szerencsés így látatlanban ítélkezni, de én pl. nem tudnék vezetni egy éttermet.

váj mí 2008.11.13. 16:47:19

Pajala
Nos, abban igazad van, hogy látatlanban nem jó ítélkezni. A konkrét szitu viszont az, hogy azért melóztam én is a vendéglátásban, egyetemi évek alatt (bárokban, éttermekben), sőt még utána is egy ideig, mivel nem tudtam egyetem után rögtön elhelyezkedni máshol. Szal, azért némi tapasznyalat vagyon. Igaz, közben az egyetem is megvolt ... belátiom, hiba volt ;)

meita 2008.11.13. 22:19:48

Valahogy nem lepődtem meg a felsővezetős dolgokon.

zaragozaB410 2008.12.13. 07:08:00

Ezek azon cégek ahová úgy hirdetik meg az állást, hogy legalább társalgási szintű nyelvtudás (akár három is) még a postázóban dolgozóknak is, meg a pénzügyi asszisztensnek is és hasonlók.

vilnius 2008.12.13. 14:31:03

A felsővezetős sztorihoz hasonlót sajnos én is láttam már; azt nem értem ilyenkor, hogy legalább utólag miért nem képzi magát az illető? Tényleg annyira tehetségtelen az illető, hogy még utólag se képes megdolgozni a sikerért?!

CV McDonald's-hoz: tényleg furán hangzik, de lehet, hogy ez központi előírás, másrészről meg tényleg nem árt, ha a főnök kezében van egy papír arról, hogy ki vagy -- mi vagy. Meg ha több jelentkező is van, akkor CV-k alapján könnyebb kiválasztani és visszaemlékezni a szőke macákra. Ha valaki esetleg még nem olvasta volna:
www.kecskefeszek.hu/_egypercesek/egyperces.php/multik-cegek-szakmak/mcdonald-s.html
süti beállítások módosítása