avagy nem mindig jó elmerülni a részletekben:

"Szia Hh!
 
Küldök két jelöltet, a mindennapi idióta rovatba. Megértem, hogy a kisgyermekes anyukák mindent megpróbálnak, de... . :)
 
Már berakható állapotban, a név kivételével:
 
Jelölt 1.:
 
2002-től: XXX Család, Város neve
Beosztás: „családügyi menedzser”
Feladatok: az élelmezés logisztikai gondjainak megoldása, higiéniai problémák fellépésének elkerülése, egészségügyi nehézségek kezelése, professzionális konfliktuskezelés és szervezési feladatok elvégzése, mindez környezetvédelmi és racionális szempontok figyelembevételével.
 
Jelölt 2.:
 
Szeretek kikapcsolódás céljából olvasni, már amikor egy másfél éves gyermek nevelése és a háztartás vezetés mellett erre jut
időm. A háztartás szerves részét képezi a mindennapos főzés, mivel a család minden tagja nagyon szereti a hasát. Örömmel töltöm az időt a konyhában, mivel szeretek kísérletezni új ízekkel, alapanyagokkal. A család véleménye szerint ez sikerül is. A maradék időt szűk családi társaságban kirándulással töltöm.
 
...egy családanya keres felsőfokú kereskedelmi végzettséggel, aki egészséges kisgyermekét férjére tudja bízni, és harmincas éveiben jár .A családtervezés projektje teljesítve van, így túl van a pályakezdésen, a családalapításon csak még a lakásfelújítás várat magára. Viszont kertes házról lévén szó, ez örökké tartó vállalkozás marad."

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr751021275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.editor 2009.03.27. 12:49:49

Szerintem szánalmas ez az egész ország. Csak sajnálni tudom az álláskereső anyukákat.

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2009.03.27. 13:15:47

A poén az, hogy nincs poén: a fiatal anyukák gyakran _tényleg_ nagyon jó szervezők, improvizátorok és konfliktusmegoldók. Viszont (mint a mellékelt ábra mutatja) modorosak :-)

váj mí 2009.03.27. 15:13:02

Ez most kivétélesen nem illik a rovatba, szerintem. Inkább szomorú, végtelenül szomorú ...

flora.a 2009.03.27. 15:18:09

Szerintem is szomorú... és reális.
Az elsőben sztem túlteng a managerhajlam, ez kicsit megmosolyogtatja az embert.
Viszont teljesen elképzelhetőnek tartom hogy kínjukban írták ezeket, főleg az utolsó bekezdésben levő sorokat - nem tudom, hogy még ezzel is van-e esélyük... de akkor játsszuk le, Tökcsősz, ti visszajeleztetek nekik, vagy csak jót mulatott a kollektíva?

Fluent 2009.03.27. 15:56:32

Előbb-utóbb valaki felismeri magát itt és az aktuális Tökfejek zugirodáját bepereli magánlevelezés titkának vagy nem tudom hogy hívják megsértése miatt. Lehetne poszt öt évig a polgári per állásáról. Ilyen miatt már vettek le posztot a Homárról.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.03.27. 16:16:46

oké-oké, nem illenek bele a mindennapi i... rovatba, átírtam a post címét is. az első szerintem is "aranyos", kreatív. a második anyuka esete példa arra, hogy a CV nem kedves naplóm, nem írunk bele olyan infot, aminek semmi köze a szakmai életünkhöz ("...család minden tagja nagyon szereti a hasát. Örömmel töltöm az időt a konyhában, mivel szeretek kísérletezni új ízekkel, alapanyagokkal. A család véleménye szerint ez sikerül is. A maradék időt szűk családi társaságban kirándulással töltöm.")

attól, hogy ezt leírja valaki, még lehet, hogy pincében tartja a családot kenyéren és vizen.

továbbá ahhoz sincs köze a munkáltatónak/fejvadásznak, hogy lesz-e még szaporulat, vagy sem ("...családtervezés projektje teljesítve van").
koncetráljunk a lényegre inkább, ha beleírjuk a gyermek létét a CV-be, elég annyit feltüntetni, hogy "gyermekfelügyelet megoldott"

A Tyne folyó déli partja 2009.03.28. 21:08:04

szerintem az első tök poén és még igaz is, legalábbis gondolom, tapasztalatom még nincs gyereknevelésben:)

tökcsősz 2009.03.31. 10:29:00

@flora.a: Bocs, nem voltam az elmúlt pár napban..

Természetesen kap visszajelzést, amint a beérkezett kb 500 (!!!) pályázat végére ér a kolléganő.. de ma megint kaptunk egy olyat, hogy majdnem sírtam...

sayer (törölt) · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.03.31. 15:23:06

Kedves Tökcsősz!
Miután mindenki felett álló személyiséged kimulatta magát rajtuk, megkérdezném, hogy van olyan ember, akit Te tisztelni tudsz. Persze magadon kívül.
Az én szememben szánalmasabb a Te viselkedésed, mint az Ő önéletrajzuk.

tökcsősz 2009.03.31. 21:15:43

@sayer:

Ez nem erről szól.. minden tiszteletem az anyáké, de akkor sem így kell megírni egy önéletrajzot.

Rendszeresen javítom mások önéletrajzait, folyamatos tanácsadást nyújtok az nlc-n is. Nem mindenki felett áll a személyiségem, sőt, szoktam segíteni is. DE!

Te mit írnál annak a hölgynek, aki tegnap küldte be a CV-jét? Bevágok belőle módosítás nélkül egy részletet:

"mc donáls
Munkahelyi pozíció: meneger
Feladatkör: munkafolyamatok felügyelete , müszakvezetés segitsége
2003 - 2008
3Munkahelyi pozíció: elado pénztáros
Feladatkör.pénztáros ( minden)"

Anyanyelv magyar. Hívjam be, és tanítsam meg helyesen írni?

sayer (törölt) · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.04.01. 07:00:13

Tökcsősz!
Valószínűleg mosolyognák rajta MAGAMBAN, aztán nem tenném közszemlére, és megírnám a szokásos elutasító levelet! Ennyi!
Nem akartam a saját blogomon férfiakról és nőkről írni, de egy írásom kapcsán rengeteg levelet kaptam ilyen témában. Akkor most nekem is ki kellett volna tennem egy párat, hogy lám milyen parasztok egyes emberek? Amíg bírtam válaszoltam rájuk normális hangnemben, rámutatva a hibákra. A legtöbb ember vevő volt rá.

flora.a 2009.04.07. 14:38:59

@tökcsősz (szendeésártatlan): Hhunter hozzászólásával helyére kerül a poszt, érdemes lett volna eleve hozzáfűzni. Én mint anyuka (és időnként CV-ket átnéző dolgozó, szóval ismerem Isten állatkertjét) éreztem egyoldalúnak a csak a negatívumok kiemelését, mert tényleg mi, mint társadalmi réteg, minden kvalitásunktól függetlenül alapból reménytelen helyzetben vagyunk ma az álláskeresésben (persze vannak mázlista kivételek, és emberi mivoltukból még nem kivetkezett munkaadók). Így megértem hogy elkeseredetten próbálkoznak, tőletek pedig fair dolog hogy válaszoltok nekik is.

vilnius 2009.04.08. 12:42:48

Én nem értem ezt a vitát.

Biztos nagyon kedves, aranyos emberek, de attól még speciel baromságot csináltak önéletrajz-írás címen és ez akkor is vicces, ha egyébként kedves, aranyos emberek.

Nem kell ezt túldramatizálni, mert különben a látszólagos politikai korrektség jegyében semmin se lehetne nevetni és furkós bottal fogok a kritizálók mögött állni, hogy azzal vágjam fejbe, ha nevetni mer valamin.

Valószínűleg mindenki csinált már hülyeséget akár nyilvánosan is; nevettünk rajta egyet, jó esetben tanultunk belőle és ment az élet tovább.
Nem kell folyton rinyálni.

2009.06.04. 13:11:35

@hhunter:
"továbbá ahhoz sincs köze a munkáltatónak/fejvadásznak, hogy lesz-e még szaporulat, vagy sem"

Ennek ellenére 25+ korú álláskereső nőknél az interjú elengedhetetlen kérdéseként előbb-utóbb felbukkan, h "...és terveznek belátható időn belül újabb gyereket?". :)
Szóval lehet, h már ezerszer megkapta a hölgy ezt a kérdést, ez az oka, h már a CV-jében szeretne túl lenni rajta.

2009.06.04. 13:22:27

@vilnius:
Nem a nevetéssel van a baj, hanem azzal, h az érkezett CV-k belső munkahelyi anyagok, amelyek tele vannak bizalmas információkkal. Még ha ki is szeded belőle a nevet, és úgy közlöd, akkor is beazonosítható lehet a környezete számára a küldő. Nem is szólva arról, h ez a nyilvános humorizálás elég etikátlan. Nem tudom, h bárki közülünk mit szólna, ha a bőrgyógyásza baráti társaságban mutogatna az ő zárójelentéséből részleteket, és derülnének azon, h az illető milyen emléket hozott haza a thaiföldi élménytúráról. :(
süti beállítások módosítása