A korábbi sztori itt érhető el.

"A korábbi sztori ott ért véget, hogy 2007 elején a cégnél maradtam vezetô állásban, ez 2007 végére fokozódott, 2008 januárjától a teljes gyárvezetést megkaptam, mikor máskor érjen ilyen szerencse, mint amikor elkezdôdik a vásárlóink haldoklása, és ezzel a mi lassulásunk is. Az új tulajdonos (ld. elôzô levél) év végére úgy dönt, a teljes üzemet bezárja, a gépeket eladja, a helyüket sóval hinti be. Hivatalos indoklás szerint profiltisztítás, ez is megérne egy posztot, csak nem ide illik.

A gyárbezárás úgy zajlott, hogy az anyavállalatunk egy másik cégéhez átvettek minden munkavállalót, elhelyezték ôket ott, velem egyetemben. Azután, hogy egy teljes gyárat vezettem, 2009 januárjától kaptam egy íróasztalt, és egy halom exceltáblát, amit töltögetni kellett. Se beosztottak, se felelôsség, se dohányzó iroda. Irodai munkakörben megtanulhattam mit jelent a napi nyolc órám értékesítése, a jelenlétemért fizettek meg, naponta 4-5 óra munkát tudtam összegereblyézni, a munkám értéke (saját megítélésem szerint) meg sem közelítette az árát (gyk. fizetésemet), unalom, jópofizás, agyhalál.

A korábbi gyáram gépeinek közben vevôt kerestek, rajtam keresztül persze, messzeföldön én vagyok az egyetlen a cégnél, aki az üzemeltetést vállalni tudta, a gépet ismerte. Két vevô jelentkezett, az egyik kereskedô, komolytalan, a másik viszont korábbi vásárlónk, használjuk röviden a vertikális ingegráció varázsszavát. Folytak a tárgyalások, nyelvi és hozzáértési korlátok miatt 99%-ban rajtam keresztül, a vevô már a második beszélgetés után kijelentette, hogy a gépet velem együtt szeretné megvenni, amire én igent mondtam. Isten malmai lassan ôrölnek, ez februárban volt, május elejére jutottunk oda, hogy konkrét ajánlatot adott, mélyen áron alul persze (800,000 eur helyett 200,000 eur). Felhívtam rá a figyelmét, amire azt mondta, van máshonnan is ajánlata, ennyit ér neki, viszont engem akkor is szívesen alkalmazna, ha a gépet nem is veszi meg.

Május elején a cég észbekapott, és a béremet csökkentette 30%-kkal, különféle érthetô okokból, azonban ez nekem megadta a lökést: május közepén már kint is voltam a vevônél, állásinterjún., szabadságomból. Mindkét témát érintettük, tehát mind az én megvásárlásomat, mind a gyár megvásárlását. Én áramban nem sikerült megegyezni, a gyár árát 25%-kkal feltornáztam, amit másnap már ígéretesnek mondott az ügyvezetésünk. A tárgyalások folytak tovább, június közepén hivatalos kiküldetésben jártam a vevônél, mérnöki részletek egyeztetésére, amikoris (hivatalos minôségem ellenére) újabb bért ajánlott, némi kiegészítéssel, illetve elmondta, hogy a tárgyalásokat azért húzza ennyire, mert szeretné, ha részt vennék a folyamatban az ô oldalukon.

Egy nap gondolkodási idô után az állást elfogadtam, felmondtam és július elsején kezdek az új helyemen.

Hogy a statisztikákat javítsam, mindehhez 0 önéletrajzom küldtem 0 helyre, 1 válasszal, HR-est nem is láttam. Az igazságnak az is része, hogy április végén körülnéztem a magyar piacon is, 3 önélerajzot küldtem el, három telefonhívás, 0 interjú."

A levélírónak szerencséje van nyilván, mert egy hasznos tudással rendelkező, értékes jelölt, akire lecsapott egy másik vállalat, korábbi ügyfele. A tanulság talán annyi lehet mindenki számára, hogy a kimagasló teljesítménynek meglehet az eredménye, ha cégen belül nem értékelik eléggé, akkor cégen kívülről jöhet egy lehetőség, egy megkeresés.

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr531211005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőröstalpú Jeti 2009.07.07. 11:05:51

Hát, ez nekem mindenképpen furcsa történet. Egyrészt erősen összeférhetetlennek tűnik a dolog (egyidőben tárgyal az új pozíciójáról és az eladásról?)
Másrészt a vevő cég részéről is inkább tűnik egy spórolási kísérletnek, mint komoly ajánlatnak. (ha kirugja a próbaidő végén, akkor pénzügyileg valszeg nagyon pozitívan jön ki a dologból)

jegenyeartur 2009.07.07. 15:47:11

@Szőröstalpú Jeti: valóban nem volt etikus.
Az új cég 2011 decemberéig írt alá szerzôdést velem, próbaidô nélkül.
süti beállítások módosítása