sokadik elutasítás, kiborult a bili:

"Köszönöm, hogy válaszolt, mert legalább erre képesek voltak.......általában, aki jelentkezik, semmibe sem veszik. Nos, elég nehéz azonosulnom a ténnyel, hogy egy állásajánlatra sem vagyok Önök szerint alkalmas, nem is ismernek, azt sem tudják ki vagyok, és , hogy milyen munkát végzek. (csak 1, azaz egy pozíciót pályázott meg, a szerk.)

Az a szomorú, hogy íróasztal mögé bújó, puhánytestű embernek álcázott , fatális hűlyék ítélik meg ismeretlenül, hogy ki mire alkalmas. Ön szerintem szintén semmire,... kérdéses, képes-e boldoggá tenni egy másik embert, vagy munka mellett egy élvezhető ételt este az asztalra tenni.

Nos, én még sportolok is, kemény a munkabírásom, de ez senkit sem érdekel, az a lényeg, hogy mindenem megvan , ami kell, csak dolgozni szeretnék, egy öltönyös-inges köcsögökkel teli manager-világban. de a manager hitelre veszi a kocsit, a lakást, a motort, a jeggyűrűt,szóval egy senkiházi a segglyuk utcából. Délutánra savanyú izzadságszaga van, mert a céges kaját zabálja délben, és azt sem tudja, mi az , hogy gyümölcs, de mehet manager-szűrésre, mert ez olyan nagylelkű ajándék......szóval betegnek kötelező lenni, de melózni azt nem lehet......szóval, látatlanul valakiről dönteni, az király........"

Megy az általánosítás ezerrel, küldjük el a picsába a normális fejvadász céget, aki legalább válaszolt, és persze sértegessük őket ismeretlenül, megnehezítve így még jobban saját álláskeresésünket. Érdemes, megéri?
Én megértem, hogy kiakad a sok kudarc után, ha egyátalán kap visszajelzést. Van olyan kijelentés, ami rá is illik néhány droid menedzserre, van olyan, ami abszolut szellemi zsákutca. De a mostmárteleatököm közlésére nem ez a megfelelő stílus, illetve mások megbántása és összeesküvés elméletek gyártása egy ideig okoz csak földöntúli boldogságot. Nem könnyű az álláskeresés (tudjuk, a szemét közvetítő cégek miatt :)), felesleges ezt megnehezíteni mégjobban. Ez a jelölt innentől - bár nyilván hirtelen, mondjuk, hogy jogos, bár erősen célt tévesztett felindulásból követte el a levelet - számunkra kockázatot hordoz. A kockázat a fejvadász számára az, hogy a jelölt felmond a garancia időtartama alatt, mondjuk beolvas hasonló stílusban a főnökének, vagy extrém esetben a kollégákra gyújtja az irodát, mert lenyúlták a piros tűzőgépét. Kinek kell ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr55724802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2008.10.28. 10:55:40

Én egyetlen egyszer írtam vissza egy cégnek (nem közvetítőnek ;) ) az elutasító e-mail után. Az interjún a csoportvezetőn látszott, hogy nem igazán interjútztatásra született, nagyobb zavarban volt, mint én. Magyarán amatőr módon végezte azt, amit, feltételezem, szimpátia alapon ment nála a "kiválasztás". Pár napra rá aztán befutott az email. Nu, akkor nekem is felszaladt a vezérhangya, és visszaírtam, hogy ezt alapból is megmondhatta volna, és neki is sok sikert hasonló helyzetben. Utána még láttam a cégük hirdetését megjelenni ugyanarra a pozícióra. Úgy látszik senkit sem talált szimpatikusnak a jelentkezők közül :P

humornyomor 2008.10.28. 14:00:43

Én is jártam így, csak nekem előtte az interjún még azt mondták, hogy minden nagyon szuper, minden teljesen remek úgy emberileg mint szakmailag, és, hogy még biztos találkozunk satöbbi, erre másnap jött az elutasító emil... Húderossz ilyenkor, hogy nem lehet tudni a miértet...

tökcsősz 2008.10.28. 15:32:13

Humornyomor: én meg szoktam mondani, ha nem. Azt is, hogy miért nem. Kivéve azokat az arrogáns jelölteket, akik már az interjún is úgy viselkednek, hogy ha nem muszáj, akkor nem személyesen mondom meg, hogy bocs, de soha senkinek...

2itailor 2008.10.28. 16:00:31

Én úgy jártam nem is olyan rég, hogy több körös interjú után a fejvadász cégnél dolgozó hölgy engem, mint álláskersőt hívott fel, hogy ugyan mondjam már meg, hogy felvettek-e az állásra, mert az üzletvezető - helyettenek jelentkeztem - nem tudja.!!!?? Szerinted? Mondtam neki, hogy még ott eldöntöttük, hogy nem vállalom. Ezek után gondolhatod, hogy a személyes állásinterjú hogyan zajlott? Ilyen főnök mellett én nem vállalok el egy vezetői állást, anyagi felelősséget stb. Hiába voltam nyerő és feleltem meg a telefonos interjúkon minden feltételnek. Már csak azt nem tudom, hogy azt a boltvezetőt hogy választották ki aki így lejáratta magát előttem. Biztosan nem ugyanez az állásközvetítő "szerezte", mert nagyon szigorúak voltak és ahogy viselkedett vezető létére hát nem vált dicsőségére a cégének.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.28. 16:10:07

humornyomor, ez tényleg gáz. elképzelhető, hogy nem mondhatta el az indokot, mert sértette volna a jogaidat.
az a korrekt, ha interjú után visszajelzést kap a jelölt, ha igen, ha nem. viszont biztosat sohasem szabad ígérni pl. "biztos, hogy találkozunk még"

tökcsősz 2008.10.28. 16:31:13

hhunter: és az is lehet, hogy maga az interjúztató sem tudta, kit is keres tulajdonképpen...

TollasAttila · http://www.tollasattila.com 2008.11.01. 14:46:38

Szerintem a ha Te pályázol, akkor előbb-utóbb bekövetkezik a "mostmárteleatököm" állapot. Én is beleestem a csapdába, azonban ahelyett, hogy törölhető levelet írtam volna, inkább megmutattam mindenkinek: www.youtube.com/watch?v=wcTYJStOv20
A visszajelzésekből kiderült, hogy a legtöbben megértették a megbúvó üzenetet.
Üdv, Tollas Attila

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.11.01. 18:41:55

ügyes és kreatív megoldás, amit el is várhatnak egy marketing szakembertől :) persze a helyzet már nem annyira vicces, nyilván.
reagált valamit a nissan?

TollasAttila · http://www.tollasattila.com 2008.11.02. 20:05:28

Kedves HHunter!
A legkevésbé sem vártam, hogy bármilyen reagálás lesz az irányomban a Nissantól. Azt gondoltam, ez olyan "rendszerhiba" amivel inkább csöndben kell maradni és max belül "elrendezni". Sokkal inkább egyéb, „Te kellesz nekünk” hívást vártam.
A kihelyezés után 2 órával felhívtak, hogy nagyon tetszik, de a HR-t zavarja, ezért vonjam vissza (ugye nem lepődsz meg, ha azt írom, h kint hagytam még 3 napig). Majd ebben a hívásban kiderült: az állás már betöltött, csak a pályázókat nem értesítették. Majd két hét múlva láttam egy portálon, hogy megint kiírták. Elég vicces nem?

Azért nem volt ennyire egyszerű, de ez egy hosszabb sztori (mind a pályázat, mind a céljaim vele).

Üdv, Tollas Attila

zaragozaB410 2008.12.14. 07:04:32

Még soha nem írtam vissza senkinek de nem is fogok, mert a büszkeségem még mindig nem engedi pedig a "teleatököm" érzés maximálisan eluralkodott már rajtam.

E.Kinga 2009.02.08. 09:49:59

Kedves HHunter!

Azt hiszem a legjobb helyen járok, kérlek segíts a szakmai tapasztalatoddal. Nagyon tetszik a blogod, gratulálok!
Munkáltatóm kinevezett, új pozícióba helyezett, így kerültem szakmai tapasztalat nélkül abba a helyzetbe, hogy nekem kell megválaszolnom a beérkező CV-ket, illetve (és ebben szeretném kérni a segítségedet) nekem kell az elutasító leveleket kiküldenem. Mire kell figyelnem leginkább? Mennyi idő után küldjem? Tudsz esetleg példát is küldeni, hogy lássam a lehetőségeket?
Nagyon köszönöm!
E. Kinga

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.02.08. 22:51:17

@E.Kinga: attól függ mennyire akarod "cifrázni". ugyanis az alábbi variációk lehetnek:
- elutasítás pályázat beküldése után (köszönjük, nem jutott tovább a következő fordulóba, küldés pályázat után 3-5 munkanap)
- elutasítás első interjú után (köszönjük, hogy eljött, de sajnos nem jutott tovább a következő fordulóba, küldés interjú után 3-5 munkanap)
- elutasítás utolsó körös interjú után (ezt illik telefonon, de ha nem, akkor köszönjük, de a pozícióra mást választottunk, ez mondjuk 1-5 munkanap)
- elutasítás azoknak, akiknek még nem küldtél, de időközben választottatok valakit (köszönjük, de időközben, mást választottunk, 1 munkanap után küldhető)
- elutasítás azoknak, akik a hirdetés lejárata után pályáztak, és nem kívántok velük foglalkozni (köszönjük, de pályázata későn ért be, érdemben nem tudunk vele..., rögtön küldhető)
- értesítés, ha felfüggesztitek/visszavonjátok a keresést, rögtön küldhető
- az interjús leveleknek tegező/magázó változata.

így hirtelen ezek az alapesetek.
süti beállítások módosítása