Sorozatunk második állomásán a HVG csoport kötelékébe tartozó jobline.hu oldalt vesszük nagyító alá. Mint korábban írtam, a karrieroldalakat én munkáltatói júzerként ismerem, tehát nem álláskeresőként. Az álláskereső júzerek tapasztalatát viszont kommentként szívesen olvasom én is, és szerintem a többiek is.

jobline.hu

A post írásának napján 139 cég 1960 állásajánlata volt az oldalon. Ugye emlékszünk, a profession.hu 905 hirdetője 3687 állásajánlatot produkált, ez azt jelenti, hogy a jobline oldalán döntően közvetítő cégek ajánlatai vannak. Ez persze nem baj, sőt - hiszen ezek nagy részben valós keresések (mivel közvetítő cég csak elvetemült esetben hirdet ok nélkül), másrészt ez azt is jelenti, hogy az adatbázist jó eséllyel túrják a "fejvadászok", így érdemes ide is felölteni az önéletrajzodat.

A kereső egyébként nagyon jó lenne, azaz a munkát kínálók több szűrőfeltételt meg tudnak adni, mint a profession.hu-nál (pl. nem, életkor, konkrét cégnév, pozíció, ezek nagyon hasznosak), viszont nem működik jól - pl. a nyelvtudás egy rakás szar, kiad angolost a németes szűrésnél, meg hasonló. További hátrány, hogy nem lehet az önéletrajzok frissessége szerint szűrni, így ősrégi, 2006-os, 2005-ös önéletrajzokat is kidob. Teszi ezt azért, mert jóval kevesebb ember van az adatbázisukban... eheh.

A többi sallang ugyanaz, tippek, cikkek, bérkalkulátor. Az oldalt a HVG csoport nyomja, kisebb méret, kisebb büdzsé - ezért esélytelen a profession.hu megszorongatására.

Ami újdonság - számomra is - egy HR Blog: http://hrblog.jobline.hu/ Ahogy beleolvastam (csak nagyon kicsit), hasonló témák merültek fel ott is, persze sokkal hivatalosabb körítésben tálalja a hölgy, és még pénzt is kap érte gondolom. Mivel nekem nem fizet senki, itt maradnak a vazzeg-ek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr52798963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narrátor (törölt) 2008.12.15. 15:14:00

Ami szerintem még mássá teszi a Jobline-t, hogy jellemzően diplomás és hosszútávú lehetőségeket kínál, tehát jelentősen szűkíti a célcsoportot.

váj mí 2008.12.16. 11:30:18

Nálam a hvg-jobline kombó akkor írta le magát, amikor meghirdették a "töltsd-fel-más-cvjét-valami-ostobenkó-pályázatunkra" című akármilyüket. Lehet, előítélet, de én az életben nem tölteném fel hozzájuk az önéletrajzomat, mert ezek után képzelem, milyen bizalmasan kezelik az adatokat :(.

dita6 2008.12.19. 15:03:21

Kedves Headhunter,

a jobline önéletrajz keresési motorja jól működik, valószínűleg nem volt egyértelmű a dolog Önnek. Nem rakás szar, csak az "új nyelv felvétele" gombot kell megnyomni, ezzel adja hozzá a szűrési feltételekhez a nyelvtudást. Ha ezt a funkciót megfelelően használja, akkor azzal a nyelvtudással rendelkező jelöltet tudja leszűrni, akit keres.
Az önéletrajzokat szintén tudja szűrni aktiválás dátuma szerint, sőt, ha belép az rendszerbe, akkor automatikusan úgy van beállítva, hogy elsőként azokat dobja ki a rendszer.
Reméljük, ha kis időt szán a rendszer használatára Ön is látni fogja, hogy működnek azok a dolgok, amelyeket kifogásolt, és reméljük, hogy kedvére való álláskeresőket talál a Jobline rendszerében!
Üdvözlettel:
A Jobline csapata :)

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.12.19. 17:04:37

Kedves Jobline csapat, kösz az észrevételt, meg fogom nézni, és ha így van, mea culpa :)

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.12.22. 09:53:16

Umm..mint jobline-t böngésző emberke, azért kiemelném, hogy attól még hogy be lehet állítani, még nem feltétlenül felhasználóbarát. Nálunk a cégnél senki sem szerette.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.01.06. 16:25:02

@dita6: megnéztem, a nyelvtudásnál tényleg ott van a hozzáadás lehetősége.
a frissítés dátuma viszont nem szűrhető, csak a találati lista rendezi a jelölteket...
süti beállítások módosítása