amikor a jelölt büdös

2009.02.09. 08:59

Gondolom mindenkinek van olyan ismerőse, aki valamilyen testnyílásából, vagy komplett porhüvelyéből bűzt áraszt. Emberekre gondolok persze, és a büdös ember sem különb a többitől - dolgozni neki is kell. Ennek persze nem örül mindenki, max a család - addig sem kell szellőztetni otthon. A melóhelyen viszont maximum pár allergiától eldugult orrú, vagy szaglását elvesztett orrműtétes kolléga nem hagy protest módon légfrissítőt, szájvizet, FA dezodort a szagló munkatárs asztalán. A bűz oka persze lehet higiénés, lehet belgyógyászati, lehet bőrgyógyászati diszfunkció, és még ki tudja mi. Mivel én elég sok emberrel találkozom, összehoz a sors büdös jelöltekkel is, hiszen a büdös ember is keres állást. Előny semmiképp, szóval nem árt erre figyelni. Ne egyél fokhagymát interjú előtt 24 órával. Chilis babot se :) Ha sietned kell a nyári hőségben, mert nem tudtál elindulni időben, inkább ne menj el az interjúra, kérjél másik időpontot. Elég ciki, amikor izzadságfolt díszíti a ruhádat, ami ráadásul nyomot hagyhat a fotelben. A szagról ne is beszéljünk. Ha kellően erős, kiszórhatnak hamar az interjúról.

Saját sztori. Interjún a szájszag még csak hagyján, az ápolatlanság szaga (kétszer felvett ing, sok hónapos zakó, bőrből áradó bagószag) is olyan, amit kibír az ember, de a masszív izzadságszag már üt. Az egész interjút nem ülhetem végig szájlégzéssel. De. Volt egy jelölt, megbízóm konkurensétől, ragyogó tapasztalat, háttér, jó nyelvtudás. Vezetői tapasztalat. Kibaszott bűz. Végigültem az interjút, mert jó volt a jelölt, kellett az ember. Megbízót tájékoztattam, hogy minden nagyon fasza, de büdös. Délután volt, hátha csak sietett. Reméljük, második körön nem lesz büdös. Reméljük. Direkt reggeli interjút szerveztünk, hátha még nem izzad. Na, cégnél második kör, reggel is ugyanolyan büdös. Fasza. HR-es zavartan ablakot nyit, eheh. Gondoltam 10-20 perc, és kiteszik, mekkora égés, ki mondta, hogy ne fürgyé le?! Szakmai vezető viszont nem tágít, bő 1 órán keresztül csevegnek. Jelölt el, az interjú szoba biohazard. Udvaron beszélgetés HR-essel, vezetővel. Milyen kiba' büdös, vazzeg... de jó jelölt. Pont ő kéne. De miért ilyen rohadt büdös? Biztos betegség. Ja, az. Hátha gyógyítható. Szakmai vezető utánakérdez orvos ismerősnél, tényleg tetszik neki a jelölt...

Tanulság sok nincs, mert a pozíciót végül átszervezéssel oldották meg. Talán annyi, hogy milyen egyszerű lenne, ha erről is őszintén lehetne beszélni. Úgy értem jön a jelölt, és mondja: elnézést, ezért és ezért lehet, hogy testszagom van. Mondom, hát igen, de OK, megértem, nyissunk ablakot. Vagy fordítva: elnézést, de valaminek nagyon erős szaga van, nem gond, ha kinyitom az ablakot? - kérdem én. Ó, persze, valószínűleg én vagyok az oka, tudja ez és ez történt, és roppant kellemetlen, stb. - mondja a jelölt. Tök egyszerű lenne. Helyette a jelölt mondjuk feszeng, én meg arra koncentrálok, hogy túléljem az interjút, és utána mondjuk not recommended kategória, mert büdös...

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr70931345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zaragozaB410 2009.02.09. 21:45:42

Először is nem biztos, hogy ő tudja magáról, hogy büdös és azért nem mert sajátos tisztálkodási szokásai vannak ami neki normális ellentétben a valóban normális emberekkel.
Nekünk volt egy szomszédunk annak idején aki aszonta, hogy ő nem érti, hogy mért jó nekünk, hogy minden este pancsolunk, mert egyrészt időpocsékolás, másrészt egy csomó vízdíjat fizetünk ki feleslegesen. Rávilágítottunk, hogy felvehetné rossz szokásainkat a saját közegébe, de akkor meg megsértődött.

Kobaljov 2009.02.09. 23:19:18

Épp most hallottam hétvégén a rádióban (azt hiszem az MR2 szombat reggeli kis színeseiben), hogy Hollandiában egy embert emiatt akartak kitenni az egyetemről, de perelt és megnyerte

hátpedigezígynem 2009.02.10. 00:17:32

haha
pont valamelyik nap gondolkodtam azon, hogy szerencsétlen interjúztatóknak milyen GÁZ lehet egy ilyen szitu

kényes téma, de valóban a jelöltnek kéne magyarázatot adni
ha pedig betegségről van szó, akkor még bonyolultabb

tökcsősz 2009.02.10. 17:41:15

Nekem is volt büdös jelöltem...

Viszont szakmailag ritka és nagyon keresett. Felhívtam az ügyfelet, hogy ez van.

(és megkerestem iwiwen a lányát, segítséget kértem tőle.. kedves volt, mire a jelölt a 3. körös interjúra ment, a probléma megoldódott...)

vilnius 2009.02.11. 06:33:42

@tökcsősz:
Megkérted a lányát, hogy beszélje meg az apjával a szag-kérdést? :D

Amúgy nem is tudom, hogy lehetne ezt diszkréten kezelni. Interjúztató:
"Észrevette, hogy milyen pocsék ing van rajtam? Sajnos csak ez az egy volt tiszta, így hát kénytelen voltam ma ezt felvenni. Most pedig beszéljünk az Ön testszagáról!"

Balance Of Power 2009.02.11. 11:12:58

Hat nem tudom, ez biztos valami IT-s csucsjelolt lehetett, ok dolgoznak elszigetelten a kis vilagukban es igenytelenek gyakran (NEM altalanositas, tapasztalat). Persze az nem baj, ha igenytelen (pl. zokniszandal kockas inggel), attol lehet apolt.

De ez a budosseg-dolog mindig is erdekelt. Nekem volt osztalytarsam is ilyen - nem lehetett megmaradni mellette, de o nem vette eszre magat. Azt meg nehezen tudom elkepzelni, hogy mi az a betegseg, ami konstans izzadtsagszagot okoz. Talan hhunter megoszthatna velunk, mit jelzett vissza az orvos ismeros ;)))) Vagy ha ir ide orvos vagy biologus vegzettsegu ember...

tökcsősz 2009.02.11. 13:32:51

@vilnius: Pontosan. Elnézést kértem, amiért ismeretlenül zavarom, jeleztem, hogy jót akarok, és felhívtam a figyelmét arra, hogy az édesapja nem épp kellemes szaga rontja az elhelyezkedési esélyeit.. rábeszélte egy dezodorral, én meg bezsebeltem a sikerdíjat.

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.02.12. 09:12:31

Hát lehet, hogy az én orrom érzékenyebb az átlagnál, de én simán megkülönböztetem a nyárimelegbenrohanós / interjústressz okozta friss leizzadást a pállott, állott, többnapos büdösségtől. Az első szót sem érdemel, mert le lesz mosva, a másik szót sem érdemel, mert önmagában bizonyítvány :-)

vilnius 2009.02.12. 22:44:37

Egy -- szerencsére távoli -- ismerősömnek a gyógyszerei miatt van elviselhetetlen szaga és ez ellen sajnos nem tud mit tenni. Pedig egyébként egészen szimpatikus ember
süti beállítások módosítása