Alice, aki HR-es, gondolta nyitott a közszféra ajánlataira is.

"Volt pár érdekesség, mialatt nézegettem munkát. Még mindig orbitálisan nagy szakadék tátong a közszférában és a versenyszférában történő munkavégzés között. Lenne hol megszorítani.

Állami tulajdonú, előző rendszerből megmaradt, azóta Rt-vé alakult cégnél HR managert kerestek. Feladatok közé tartozott a nyugdíjas rendezvények utáni székpakolás....

miután elmondtam a fizetési igényemet a "személyzeti vezető" hölgy elkerekedett szemekkel elsorolta, hogy ennél már csak a gazdasági vezetőnek több a fizetése, pontosan ennyi, a vezérigazgatóé meg emennyi, az övé meg 20 év után annyi....
Kérdeztem, ha ő a személyzeti vezető, akkor minek a HR manager? válasz: mert a főnök kitalálta.
 
El sem hiszed, hogyan toboroznak. Azt mondta a csaj, hogy a főnök sajnálja a pénzt hirdetésre, ezért ha valamelyik nap úgy kel fel, reggel elküldi őket, hogy plakátolják ki a környező telepűléseken, hogy "lakatosokat, hegesztőket keresünk", majd egy adott időpontban visszamennek, kérnek helyet a művházban, vagy valahol, ahová mehetnek a jelentkezők. :) Nesze neked költséghatékonyság! Nekem meg még azt is ki kellett számolni, hogy mennyibe kerül a titkárnő egy órája, amíg kimegy a postára naponta, és olcsóbb -e, ha a posta szolgáltatását vesszük igénybe, hogy kihozza a cuccokat. (olcsóbb volt)"

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr151053356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balance Of Power 2009.04.08. 10:57:10

Ennyi? Nem lehetne a teljes levelet leadni?

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.04.08. 11:56:51

@Balance Of Power: ennyi a sztori, mit hiányolsz még belőle?

Balance Of Power 2009.04.08. 12:50:23

Olyan mintha ki lenne ragadva egy reszlet egy hosszabb sztoribol.

Megélhetési rasszista 2009.04.08. 13:17:08

Közszféra? Ugyan már, csodálkoznak, ha csak megvetést kapnak és összesúgnak a hátuk mögött? Én is beadtam egyre a jelentkezésem aznap megjelentre hétfőn, kedden egy ott dolgozó embert megkértem, kérdezzen már utána mi tudható (igen, lehet köpködni, szemét mocskos protekció)? Kb. 3 óra múlva jött a telefon, felesleges, délelőtt bemutatták az új kollegát a kollektívának. Úgy, hogy 1 napja van fönt a hirdetés.

szelephézag 2009.04.22. 00:58:27

...egyszer volt hasonló élményem. Trénernek vettek volna fel, és amikor a munkaköri leírást lapozgattam, rákérdeztem, hogy a kasszázás mióta tréneri feladat...
És akkor kérdezte, mennyit akarok keresni. Nem mondtam sokat, erre felsikoltott, hogy annyi az osztályvezetők fizetése, és hogy ennyit/annyit tud adni.
"Ha nem alku tárgya a fizetés, akkor minek kérdezed?!" És otthagytam a picsába... Fél évre rá, aztán havonta újra megjelenik a hirdetés... nyilván számítanak rá, hogy egyvalaki torkán csak lenyomják.
süti beállítások módosítása