Az utóbbi hetekben láthattátok, hogy ritkásan jelentek meg új bejegyzések. Tulajdonképpen minden álláskereséshez kapcsolódó témán végigmentünk, legyen az a CV kinézete, interjú, visszajelzések, álláshirdetések, állásbörzék, fejvadászok, HR-esek, reménytelen 50-es álláskeresők, pályakezdők, fizetési igény, szülés előtti nők, gyerekes anyukák, adatkezelés, a válság hatásai stb.

Akinek a fenti témában kérdése van, jó eséllyel talál választ a post-ok és a kommentek között.

Van persze egy-két téma, amiről még nem írtam, egy része tőletek jött, de ezt kb. egy kezemen meg tudom számolni (pl. Linkedin, vagy pl. megnőtt az elutasítás indoka iránt kulturáltan érdeklődők száma, stb.). A blog indításakor szinte naponta jelentek meg post-ok, gondolván arra, hogy majd lesz nagy érdeklődés, és az olvasói sztorik és kérdések is helyet kapnak majd egyre inkább, még interaktívabbá és közösségi tapasztalatot megosztóvá téve a blog-ot. Hát ez nem jött össze, bár vannak - döntően privát - kérdések, "CV klinika" jelleggel, de a post jellegű levelek, kérdések nem itt, hanem a MH Terror blog-on landolnak (amivel nincs semmi baj, hiszen népszerűbb, több ember olvassa), így a blog léte ebből az aspektusból nem indokolt.

A blog így korlátozódik az eddig felhalmozódott "tudás" tárhelyére, aki rátalál, hasznos és őszinte infot kaphat álláskereséssel kapcsolatos témákban, és természetesen, ha netán a múzsa homlokon csókol, lesz post, de ezügyben nem ígérek semmit. Az olvasói levelekre, kérdésekre természetesen továbbra is reagálok időm és tudásom szerint. A rendszeres olvasóktól pedig elnézést, de szerintem ti is látjátok, hogy szinte minden lényeges témát kiveséztünk. Részemről viszont kezd izzadságszagúvá válni a dolog, aminek a színvonal látja a kárát.

Nyilván lehetne szerzőtársakat felkutatni, más, hasonló, vagy közeli témájú blog-okkal összeállni, céges bloggá válni, de egyelőre ezek csak lehetőségek, komolyabban egyikkel sem kezdek el magamtól foglalkozni, meglátjuk, mit hoz a jövő.

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr661146508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.05.27. 13:27:53

Szia Hhunter, Azt el kell mondanom, hogy ilyen szempontból én is többet vártam a saját blogomtól (kommentek, közösség, ötletek, vita stb.) Aztán jöttél te, és gondoltam, az általad használt közvetlenebb hangnem talán kivált egy érdemi eszmecserét - szerintem ez neked jobban sikerült. Nem bánom, mert én másképp írok, másképp látom a dolgokat. A statisztikáim azt mutatják, hogy érdeklődés még mindig van a témák iránt, de abban teljesen igazad van, hogy inkább az MH terror blog az, ami már megszólalásra készteti a látogatókat. Hogy miért, és néha milyen stílusban, az egy másik történet. Lényeg, hogy szerintem téma mindig akad bőven, akkor is, ha már az összes legáltalánosabb dilemmát feldolgoztad. Szóval hajrá, előbb-utóbb biztos akad még, amit elmondanál :)

Balance Of Power 2009.05.27. 16:17:57

Hat mindenkeppen kellene valami olyan forum, ahol HR-esek (minden fele es fajta, vallalati, tanacsados stb.) informalisan eszmet cserelhet. Ez jo lett volna arra (is), de ahhoz sok szakmabelire lett volna szukseg, nevvel, nev nelkul, akarhogy.
De valljuk be, mindez valoban nem eleg bulvaros ahhoz es nem erdekli annyira az atlagembert, hogy Index cimlapos legyen, ergo latogatottsagot generaljon.
Az jutott eszembe, hogy ossze kellene szedni azokat, akik kommenteltek itt es a MH-n is, mint HR-esek es tartani egy szemelyes osszejovetelt - csak a nikkekre nem emlekszem mar a tieteken kivul ;))) Pedig volt par arc... De az MH-ra azert gyertek surubben vedeni a munder becsuletet.

Naivhumanista 2009.05.27. 18:16:03

Előre közlöm saját,empírikus tapasztalataim alapján írok.
1.Első munkanapján HR asszisztens,mert nem vették fel az egyetemre.Szegény csak sajnálni tudtam,hisz nekem több tapasztalatom volt...
2.Kérdés a területi képviselőtöl:Hogyan tudna lojális lenni az öntől majd harminc évvel fiatalabbfőnökével?/bennem is kérdés.Nem a munkával és a tulajdonossal kellene lojálisnak lenni?/---Egyébb iránt fél évvel később becsődölt a cég.
3.Nézze én felvenném önt,de egy húsz év elején járó is elvégzi ezt a munkát és neki csak húsz nap a szabadsága.Meg nemkell ehez nagy kvalitás.
4.---stb
Ja ötvenes és és sajnos nagyon nem nyugdíjas vagyok...

A Tyne folyó déli partja 2009.05.27. 19:48:35

hát, engem érdekel ez is, meg a munkahelyiterror is (az index címlapján nem is láttam, már nem emlékszem,hogy találtam rá, meg arra se,h. erre hogy...)
pedig nem is érint az otthoni munkakeresés, de akkor is...
javaslatot viszont sajnos nm tudok adni.:(

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.05.28. 11:13:52

@Balance of Power:
Ott a pont, egyetértek. Naivan még abban is reménykedtem az elején, hogy lesz valami jelölt/közvetítő/ügyfél párbeszéd is, mindegyik okulására. Ha valami értelmesebb infót kaptam, az is privátban volt, és nem nagyon tudtam kitenni a blogra, sajnos. Volt amúgy az index fórumon egy HR-es topik, ami elég sokáig élt, néhány állandóbb arccal, de az is elment "mindenkit szidunk" irányba. Nem baj, ha van ez is, csak néha jó lenne valami magasabb szintű vita is, nemcsak az alapdolgok megvitatása. Vannak erre nyilvános fórumok, de sajna ott mindig csak a pr meg a sales részét kapod, ha vállalati hr-es vagy rádugrik az összes fejvadász. A többség már el sem megy. Ja, és persze névtelenül azért sokkal több minden kiderül. :)

koleszalonaponta 2009.05.29. 15:53:54

jöhetne egy másik oldala is dolgoknak pl.: a fizikai dolgozók, szakmunkások helyzete. A külföldön megfordult szakemberek (ismét szakmunkás max technikusok) hozzáállása a munkához. A munkamorálról is lehetne írni, főleg fizikai munkakörben: sok lopás, kevés effektivitás, nagyon-nagy arc, kilógó valag...Erről is lehetne írni. Szívesen hallanám, írnám.
Olvasói levél, ill. kontest tovább folytatódhatna csak már a cégek részéről lehetne útmutató tapasztalatcser (vállalati és fejvad).
Lehetne írni Arról is, hogy a melósok hogyan állnak hozzá a tuljahoz, vezetőhöz, mert ha van MH akkor létezik TM (tahó munkavállaló) is.

Ennyi

2009.05.29. 16:46:25

Szerintem szuper a blog!

Hát én elhiszem hogy az adminisztráció nagyon sok egy-egy pályázat esetében, de egy-egy cég meg tudja csinálni a visszajelzést. (30 fős kisvállalkozás) egy -egy cég meg nagyon nem. (200 fős középvállalat)
És van olyan is amikor kiderül valahova elkeveredett az anyag (2000 fős multi), tehát figyelembe se vették.

Én azt mondom ez a mai "gyakorlat" ezen a területen jól tükrözi a felfogást ezzel kapcsolatban.
A HR-es alapjában véve gyakran azaz állatfajta amelyik kurvajól elvan, élvezi a hatalmát, tárgyalgat, kávézgat, beszélget, aztán bszik visszajelzést küldeni, mert DOLGOZNI a pályázatokkal már BÜDÖS.

TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Nem sok olyan HR-esel találkoztam eddig akin látszódott a szakértelme, elkötelezettsége, elhivatottsága a szakmai iránt és értő szemmel nézte volna a jelölteket!

Akik viszont ilyenek azokra nagyon is felnézek, egy életre megjegyzem őket a velük folytatott beszélgetést, mert inspirálnak.
De a többség nem ilyen!

NE HAGYD ABBA, BIZTOS VAN MÉG TÉMA!

Miskin Herceg 2009.05.30. 18:59:01

Headhunter:

Sajnálom, hogy vége lesz a blognak. Rendszeres olvasó vagyok.
Viszont vagy egy téma, amit szerintem még nem veséztél ki, és talán éppen alkalmas lenne foglalkozni vele, így "az út végén".
A kérdés pedig: mit csinálnak a fejvadászok és a HR-esek, amikor épp nem interjúztatnak vagy CV-ket csoportosítgatnak? Mi az, amit csak ők tudnak?

A Tyne folyó déli partja 2009.05.30. 21:00:16

van egy ötletem, de lehet, h. csak énnem vagyok képben. a fizetésrekről nem lehetne írni? hogy ki, milyen végzettséggel, milyen munkakörben mennyit kérhet,mennyi a reális?
Csak, ha véletlenül hazaköltöznék, és elkezdenék otthon állást keresni, mire számítsak. (bár, ahogy olvasom itt a dolgokat, semmire, hosszútávú munkanélküliségre, esetleg továbbra is magántanítványok, mint egyetemistaként.)

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.05.30. 23:00:45

köszi mindenkinek a témákat és a bíztatást, amint érzem az ihletet, foglalkozom velük! addig is, aki tele van gondolattal, ne fogja magát vissza, írjon e-mailt (a.sz@invitel.hu), és kirakom.

mr.editor 2009.06.05. 21:43:51

Szerintem írj egy vicces postot, csak viccek lehetnének a kommentek.
Kedvcsinálónak:
Kovács Jánost pontosan reggel 6 órakor ébresztette órája (made in China). Amíg a kávéfőzője (made in China) a reggeli kávét (product of Brasilia) csepegtette, lezuhanyozott, a hajszáritóval (made in Taiwan) megszárította a haját, a villanyborotvájával (made in China) megborotválkozott. Egy pólót (made in India) és farmert (made in Singapore) húzott. Lábait sportcipőbe (made in Korea) bujtatta. A kenyérpirítójából (made in Philippines) kinyert pirítóst reggelizett, majd menedzserkalkulátorán (made in Mexico) megnézte aznapi feladatait. Az óráját (made in Switzerland) beállította a rádió (made in China) alapján, beült autójába (made in Germany) és mint már hónapok óta, álláskeresésbe fogott. Az ismét eredménytelen nap végén János hazament, papucsot (made in China) húzott, fogott egy üveg bort (made in France) és bekapcsolta tévéjét (made in Japan). Amíg a brazil sorozatot nézte, elgondolkodott, miért nem talált ma sem egy jól fizető magyar munkahelyet ...
süti beállítások módosítása