áldottat, kellemeset, nyugodtat, meghittet, békést, baranyát :)

Nálunk már teljes a karácsonyi hangulat, a töltött madár és a gyerekek be vannak sózva, sütemények megsütve, ajándékok becsomagolva, fa feldíszítve (ok, tudom, egy kicsit előre hoztuk, de ennek teljesen racionális okai vannak).

De egy cikk mellett a karácsonyi hangolódás ellenére sem tudok szó nélkül elmenni:
http://www.fn.hu/allas/20081218/megtorte_allaspiacot_valsag/

és a baromságok:

1. "A HR és a szolgáltatóipar is virágzott, sőt a szeptember óta csökkenő kereslet alig érintette ezeket a területeket." Jelentem, a nyitott HR-es pozíciók száma feleződött, akár a saját megbízásainkat, akár a profession.hu kínálatát vetem össze a korábbival. A nyitott HR-es pozíciók nagy része SSC-s, egzotikus nyelvtudás igénnyel.

2. "Az év vége felé már a válság hatásait is érezhették a fejvadászok: a Hillnél például két keresését is visszavonta egy amerikai autóipari cég." Ez így számomra azt jelenti, hogy a HILL-nek piszok kevés megbízása lehet, ha 2 visszamondás említésre méltó. Ugyanis két felsővezetői pozíció visszamondása bármikor, bármilyen gazdasági helyzetben megtörténhet, és teljesen "mindennapos". De ha jobban végiggondolom, nem hinném, hogy csak 2 megbízásukat érintette a bimbózó recesszió.

3. "„Nem az a kérdés sok cég HR-osztályán, hogy a jelentkező mit tanult, hanem az, hogy hol” – tette hozzá Fazekas Zsolt. Szerinte az idén sem változott az a tendencia, hogy az elitegyetemek neve a legtöbb vállalatnál presztízst jelent. Ezzel a kijelentéssel vitába száll Lipcsei András:..." És én is, miért olyat kérdeznek, aki nincs képben? A pályakezdőknél számít, hogy ki hol végzett, de ott sem annyira, mint amennyire sokan beleképzelik. A menedzser pozícióknál viszont a munkatapasztalat az, ami a CV értékelésekor számít, a felsőfokú végzettség csak van/nincs szinten kerül képbe. Általában a nem annyira neves fősikolán/egyetemen végzett vezető a munka mellett kicsinosítja egy MBA-el, vagy egy külföldi egyetemi végzettséggel az önéletrajzát, de jó vezető nem a papírjai miatt lesz valaki, és erre már kezdenek egyre többen rájönni a munkaadói oldalról is. Akiknél számít a végzettség, azok a "specialisták".

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr55839191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása