Extra komoly témával jelentkezem, egy közelmúltban publikált felmérés eredményét tekinthetitek meg. Hasznos lehet HR-eseknek, fejvadászoknak, informatikusoknak, illetve pályaválasztás előtt álló reál beállítottságú középiskolásoknak :)

Kicsit hosszú, de reális képet ad kereslet és kínálat témakörben:

headhunter.blog.hu/media/file/magyar_munkaero_informatika.doc

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr88700997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.07. 14:26:31

Oh köszi, engem érdekel :) Saját termés?

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.07. 16:12:55

részt vettem a felmérésben, így az eredményt is megkaptam

Gn · http://www.google.co.hu 2008.10.09. 15:51:57

"Az informatikához kötődő kiegészítő képzésben szerzett képesítéseket (ECDL, OKJ) sem a munkaadók, sem a közvetítők nem értékelik előnyként. Ezeket a tanfolyamokat általában a felsőoktatásba be nem kerülők, az idősebbek, az átképzésen résztvevők, valamint a munkaügyi központon keresztül érkezők végzik el a jobb munkaerő-piaci pozíció elérésének reményében."
azért ez nagyon durva. nem tekintik előnynek, közben meg szerencsétlen embereket ezzel igyekeznek jobb pozícióba kerülni. arról nem is beszélve, hogy aki ezeket elvégzi legalább kapcsolatba kerül számítógéppel, informatikával.
Ez azonban nem biztos sok diplomásnál...

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.09. 16:04:36

nem tekintik előnynek, hanem alapelvárás a jó számítástechnikai ismeret, ha van róla papír, ha nincs. tehát hasznos elvégezni egy ilyet annak, aki tényleg előtte nem került sok kapcsolatba a számítógéppel, de felesleges annak, aki egyébként magabiztosan használja az irodai programokat

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.09. 16:09:57

Van olyan fősuli/egyetem ahol most is kötelező. Egyébként nem lenne rossz, tényleg adna egy felhasználói alapot, ha komolyabban számonkérnék.
süti beállítások módosítása