buy an interview

2009.03.10. 09:18

A tegnapi post-hoz kapcsolódva, álljon itt egy szokatlan megoldás külföldről, hogyan tudod elérni a pályázók tengerében, hogy téged hívjanak be interjúra: http://www.buyaninterview.com/

Ennek nyilván szimbolikus értelme van itt nálunk, ahol nincs igazán egy Wall Street-hez hasonló hely, tele a potenciális döntéshozó menedzserrel, és a magyarok amúgy is jóval zárkozóttabbak, azaz nem látom értelmét, hogy holnaptól szendvicsemberként lepjék el az állástalanok az irodaházak környékét.

Helyi megoldásokra azért van példa :)

http://headhunter.blog.hu/2008/11/01/mindennapi_idiotankat_add_meg_nekunk_ma_4

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr18978667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flora2 2009.03.10. 10:24:23

Pedig az álláskereső szendvicsembert a történelemből vették - az én középiskolás törikönyvemben, még jól emlékszem, volt egy fotó egy szendvicsemberként önmagát utcán kínálgató könyvelőről, úgy cirka 1929-30-ból.

boomer 2009.03.11. 16:48:11

Ha hiszitek, ha nem, nem vagyunk már ettől messze itthon sem.

Bár nem szendvicsemberek, hanem "normális" emberek minden héten esnek be az irodánkba az utcáról, mondván, hogy "az irodaépület bejáratánál látták a cégtáblánkat, és érdeklődnének, hogy milyen állások vannak most". Anélkül, hogy nagyképűsködni akarnék, mi egy direkt kereséssel foglalkozó, "high-end" cég vagyunk, viszonylag kicsik is, szóval sajnos nem szoktunk tudni segíteni... De más cégeknél dolgozó ismerősöktől, volt kollégáktól is hasonlókat hallok.
A minap az egyik kollégám egy random, hozzánk "csak úgy" becsöngető hölgynek kénytelen volt azt mondani, hogy még a CV-jét se hagyja itt, mert nem fogunk tudni segíteni.

Szóval lehetnek még szendvicsemberek, bár jobban örülnék azért, ha ilyen "messzire" senkinek sem kéne mennie, aki állást keres.

HumanitaRian 2009.03.22. 01:36:22

A csokis-kávés nálam is próbálkozott. :-)
süti beállítások módosítása