olvasnivaló hétvégére

2009.03.21. 15:53

Ismét az extrém álláskeresési módszerekről, nameg arról, hogy egyre "aktívabbak" a pályázók - a proaktivitást viszont csak kevés választja el az agresszív nyomulástól és a tukmálástól. Annak sincs értelme, hogy minden szart, egymást kizáró pozíciókat megpályázik az álláskereső. Ebben az esetben még arra a pozícióra is fenntartásokkal kezelik, amire jó lenne. További témák a fejvadász megkerüléséről, zaklatásáról, stb. 
http://hvg.hu/karrier/20090312_taktika_allas_allaskeresok_munka_karrier.aspx

Kölcsönzött munkaerő jogai - szakértő válaszol 1-2 olvasói kérdésre
http://hvg.hu/kkv/20090319_munkajog_felmondas_gyes_szabadsag.aspx

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr131016388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biaggio 2009.03.22. 08:29:08

Most pénteki telefonhívásom: anyuka a 24 éves fiának keres állást. Hallotta, hogy "Gipsz Jakab fiát most vettük fel, aki most jött Romániából", miért nem az ő fiát? A fiú "már fél éve keresgél, beszél angolul, végzettsége van", de lassan "öngyilkos lesz, már most depressziós az álláskereséstől". És egyáltalán "hol hirdetik maguk meg az állásaikat?" És "miért nem a tisztességes magyar fiatalokat alkalmazzák?"


Végül megbeszéltük, hogy a fia kilátogat valamelyik állásbörzére, ott beszélünk vele személyesen...

tökcsősz 2009.03.22. 19:33:36

@Biaggio: jesszusom. ennél csak az a jobb, mikor a feleség telefonál be, hogy a programozó férjnek keres állást, de:

- a férj nem tud róla, mert egyelőre csak asszonyka elégedetlen az ura keresetével
- azt viszont asszonyka nem tudja, hogy mégis miben fejleszt a férje...
- önéletrajz persze nincs..

ehh.

zaragozaB410 2009.03.22. 19:57:40

Munkáltató hív állásinterjúra (pénteken). Megyek. 5 perc múlva kiderül, hogy rosszul tájékoztattak, ezért nem is én rám van szükség, de bocs, hogy becitáltak.
Megjegyzem halvány gőzük se volt, hogy mi volt az önéletrajzombanmert a kérdés a következő volt: Ön mégis milyen állást pályázott meg a cégünknél? Hát egy-két gondolat átfutott a fejemben.
süti beállítások módosítása