olvasnivaló hétvégére

2009.09.26. 21:46

A HR-eseknek felrótt leggyakoribb hibák gyűjteménye
http://www.hrportal.hu/hr/melyek-a-hr-es-legnagyobb-hibai-az-allaskeresok-szerint-20090921.html

Munkanélküli átképző program indul Nyugat-Dunántúlon, hiányszakmákba lehet beletanulni. Látható, hogy döntően "kétkezi" munkák, illetve olyan területek, aminek már nincs társadalmi presztizse. Pedig rájuk is szükség van, ha így megy tovább, az ország tele lesz felsőfokú végzettségű szakmátlan munkanélkülivel, de enyhe túlzással pl. nem lesz senki, aki megsüti a kenyeret.
http://hvg.hu/karrier/20090921_munkanelkuli_atkepzes_nyugat_dunantul.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr31409500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balance Of Power 2009.09.29. 11:58:12

Szep ez a HR-portalos cikk, de valszeg pusztaba kialtott szo, mert nem nagyon hiszem, hogy a kollegak, akikrol szol, barmit is valtoztatnak majd ezeken az allapotokon. En abszolut tamogatnek valamifele etikai kodexet.

De amugy altalaban sem vagyok elajulva a HR Portaltol, tele van semmitmondo cikkekkel, ezert idonkent baromi unalmas, hiaba a legnagyobb (?) ilyen jellegu oldal. Ha legalabb lehetne ott is kommentelni vagy lenne egy forum az oldalon, kialakulhatna valami ertelmes szakmai parbeszed. Mert erre jelenleg nem nagyon van lehetoseg - ott az Iwiw-en a HR-esek klubja, de az is minek?

balage_81 (törölt) 2010.03.23. 18:20:31

@Balance Of Power: kissé megkésve, de hadd szóljak hozzá a témához: nem vagyok hr-es, csak szeretnék az lenni, és azt látom, hogy a hr portál az egyik legközhelyesebb, legrosszabb, legnívótlanabb orgánum, ami csak létrejött a magyar sajtóban és igen, tényleg közhelyesek a cikkek. ami a kétkezi munkákat és a posztot illeti: napnál világosabb, hogy ma nem diplomás hiányszakmák vannak, hanem kétkeziek. vagyis ha most biztos állást akarok, elmegyek ácsnak. ki fogja ezt felvállalni?
süti beállítások módosítása