olvasnivaló hétvégére

2009.12.11. 08:00

A munkaerő-piaci helyzettel, munkanélküliséggel, alacsony foglalkoztatottsággal foglalakozó cikkeket gyűjtöttem össze nektek. Úgy gondolom, hogy annak, aki képbe szeretne még jobban kerülni, hasznos lehet.

Scannelt változatok, mivel a HVG és a Figyelő nyomtatott változatában jelentek meg (gondolom nem mindenki jut hozzá), de szerintem így is olvasható. 16 oldalról van szó, így a képek linkjeit helyezem el:

1. oldal2. oldal3. oldal4. oldal5. oldal6. oldal7. oldal8. oldal
9. oldal10. oldal11. oldal12. oldal13. oldal14. oldal15. oldal16. oldal


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr341587849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szörp epe · http://szorpepe.blog.hu 2009.12.11. 11:15:08

Ejnye hhunter, nem félsz Te a jogászoktól? :). Bár néha a print újságok vesznek át blogoktól egy-az-egyben.

Nils_Holgerson 2009.12.14. 12:00:31

Uff! Ez így gyönyörű! Ez is csak azért lehetséges, mert az elmúlt két évtized összes kormánya megpróbálta elkerülni a társadalmi konfliktusokat, és az utolsó pillanatig halogatta a döntéseket. És akik a leghosszabban voltak hatalmon, azoké a legnagyobb felelősség.

Hol lehet az a rengeteg sok inaktív ember? Le lettek százalékolva, ápolásin vannak, rendszeres szociális járadékot kapnak? Nincsenek ezzel kapcsolatban kutatások, hogy az inaktívakon belül milyen kisebb alcsoportok vannak, h specifikus programokat lehessen rájuk kidolgozni? A közfoglalkoztatás, és az "Út a munkához" program remek, de vajon elég differenciált-e?

Hová tűnt az a rengeted milliárd, amit az EU-tól kaptunk a foglalkoztatás növelésére? Hol vannak a jól működő programok, a "jó gyakorlatok"? Hol vannak a kiadványok, ahonnan más civilek is ötletet meríthetnének?

Minden cikkben le van írva, h milyen hiányszakmák vannak, de a regisztrált álláskeresők mégsem azokat választják a tanfolyamok közül. Már évekkel ezelőtt is ugyanezek voltak a hiányszakmák! A regisztrált álláskeresők vajon tudják, h melyek a hiányszakmák? És nem csak azon szűk rétegük, aki történetesen a Figyelőt olvassa?

Ez olyan bosszantó! Évek óta ugyanazok a problémák, és mi csak ülünk, és nem csinálunk semmit, mert aki nem csinál semmit, az nem is igen hibázhat. Hát, ez speciel igaz!:)

Annyira jó volna úgy tudni, h akik arról döntenek, h kit küldjenek el, azok számításba veszik, h ki nevel egyedül gyereket, kinek küldték el a párját is a munkahelyéről, stb. Nekem nagyon megnyugtató volna legalábbis.

A válságból való kilábalás nem fog menni társadalmi összefogás nélkül! Magyarország korántsem olyan erős, és politikailag befolyásos, h megengedje magának az individualizmus luxusát. A pénz csak egy értékvesztett, erkölcsi válságba jutott társadalom tagjainak jelenthet mindenek feletti értéket, és látszólagos biztonságot.

A jéghegyet nem nagyon érdekelte, h a Titanicon a világ leggazdagabb emberei (is) utaztak.:)
süti beállítások módosítása