Releváns információ szakmai önéletrajzból:

"Szenvedélyes pecás vagyok. Amikor csak tehetem, a vízparton ülök és riogatom a halakat."

Nyelvtudás - két mondat, mégsem derül ki belőle a konkrét információ:

"2005. szeptemberétől tanulok heti kettő alkalommal 90 percben angolt. A New Headway kezdő szintű tankönyvből, melynek a végén tartunk."

Nyerő hobbi egy titkárnőnél:

"Hobbi: rúdtánc"

És egy CV-hez csatolt fotó, ami csak akkor lehet nyerő, ha légiutaskísérőnek, netán konkrétan repülőnek pályázol:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr46903695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bojtár (törölt) · http://bojtarok.blog.hu/ 2009.02.02. 10:16:11

Az ügyvédi irodánkba ügyvédjelöltet kerestek. Több száz CV érkezett köztük olyan is jelentkezett akinek nem volt jogi végzettsége, de ennek ellenére érdekelte a "bojtár" állás.

Despota 2009.02.02. 12:35:10

@Bojtár: Engem is érdekel a régészet, mégsem jelentkezem egyetlen expedícióra sem:).

hátpedigezígynem 2009.02.02. 15:17:36

kedves hhunter
csak néhány napja olvason a blogod, de ehhez már muszáj kommentet is írnom
ilyenek komolyan vannak????
nekem normális a cv-m, normális kép van rólam, felsőfokon beszélek 2 idegennyelvet (és ezt nem csak úgy beírom a cv-be), olyan álláshirdetésekre jelentkezem, amelyek megfelelnek az elvárásoknak, a végzettségemnek, normális öltözékben jelenek meg, pontosan érkezem, értelmesen beszélek az interjúkon, felkészülök a cégből meg úgy általában a várható kérdésekre éééés: hát persze hogy nem semmi, még 2. kör se
oké, tudom, hogy ez önmagában nem elég, de van ismerősöm, aki úgy került be egy jó nevű céghez, aki életében nem volt állásinterjún
az gondolom egyértelmű, hogy kapcsolat útján

Biaggio 2009.02.02. 20:45:01

@hátpedigezígynem: Igen, ilyen önéletrajzok vannak (csak azt nem tudom, sírjak vagy nevessek)

Ez mind oké, amit írtál. Az interjúztatónak is az a jó, ha az interjúalany felkészült, normális, stb. Ha kapsz visszajelzést, nem szokták indokolni? Érdemes lenne visszakérdezni esetleg, hátha valahol kiderül, hogy pl. a fizetési igényed magas.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.02.02. 21:40:27

ja, az idiotizmus az álláskeresőket sem kerüli el...

és igen, egyetértek Biaggio-val, kérdezzél. Pár fal-válasz között ott lehet egy őszinte visszajelzés is.

hátpedigezígynem 2009.02.02. 23:15:58

@Biaggio: A visszajelzésekben csak a szokásos szöveg szerepel.
De legalább az esetek kb. 80%-ában kapok visszajelzést, és kb. ilyen arányban be is hívnak interjúra.
Nem hiszem, hogy a fizuigénnyel lenne probléma,mivel tájékozódom a cégről, a pozícióról. Egy tanácsadó azt javasolta, hogy legyek egy kicsit magabiztosabb. Lehet, hogy ez a probléma. Egyébként nem vagyok az a rámenős típus. Egyik ismerősöm ráordított az interjúztatóra, hogy neki kell ez a munka és kész - és megkapta. Na ehhez nem lenne arcom.

Lenne egy KÉRDÉSEM (felvezetővel) :

Voltam egy állásinterjún, ahol ketten interjúztattak, de egyiküknél se volt ott az önéletrajzom, csak egy-egy jegyzetfüzet, amit úgy tartottak, hogy láthattam, és csak 2-3 sort jegyzeteltek, pedig majdnem 1 óráig voltam bent. A 2 idegennyelv felsőfokú ismerete feltétel volt a pozícióhoz, de leendő csoportvezetőm (aki az egyik interjúztatóm volt), csak hebegett-habogott angolul.
Ez mennyire volt komoly/komolytalan interjú. Nekem van egy elképzelésem, de kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Amúgy egy nagy amcsi cég volt.

Fluent 2009.02.03. 00:26:17

"2005. szeptemberétől tanulok heti kettő alkalommal 90 percben angolt. A New Headway kezdő szintű tankönyvből, melynek a végén tartunk.

alapfokú angol

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.02.03. 10:11:34

@hátpedigezígynem: ez így a komolytalan és értelmetlen kategória. ha nem akarják, hogy ott dolgozz, minek interjúznak? vagy miért nem zavarják le 30 perc alatt?

Biaggio 2009.02.03. 10:23:34

@hátpedigezígynem: te azért ne ordíts rá az interjúztatóra, mert lehet, hogy a kényszerzubbonyt hozatja :))

Komolyra fordítva, elég fura ez az interjúhelyzet... engem tipikusan arra emlékeztet, amikor két felkészületlen vezető az interjú előtt két perccel megtudja, hogy interjúztat "valamire"... ez a felkészületlenség pedig szerintem nem megengedhető.

vilnius 2009.02.04. 20:01:11

Elég mazochista alkat lehetett, aki aztán felvette az interjún ordítozó jelöltet

"A New Headway kezdő szintű tankönyvből, melynek a végén tartunk."
Pedig mit vársz ennél konkrétabbat?! :) Fellapozod a New Headway-t és nagyjából azt tudja, ami benne van. Csak nehéz úgy beszélgetni valakivel, hogy közben minden egyes szót és nyelvtani szerkezetet check-olni kell, hogy a Headway-sorozat melyik részében szerepel :)

Amúgy meg nem lehet túl tehetséges vagy motivált, ha 2005-ben kezdett angolt tanulni és még mindig a Headway-nél tart. Mostanra már simán lehetne benne annyi nyelvi önállóság, hogy önállóan olvas angol nyelvű honlapokat, könyveket, önszántából keresi a kapcsolatot itt tanuló brit vagy angolul jól tudó erasmus-os diákokkal, ingyen

baloghandris 2009.02.05. 15:59:21

"pecás":

hát lehet releváns az infó, ha a srác horgász munkakörre jelentkezik ;)

vilnius 2009.02.05. 21:38:51

Vicc nélkül kérdezem; a pecás dolog nem lenne jó önéletrajz végén a hobbi-rovatban? A személyiségéről sokat elárul és eggyel több beszélgetési témát ad a HR-esnek. A szokásos "olvasás, sport, filmek"-felsorolásnál pedig mindenképpen eredetibb

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.02.05. 22:52:02

@vilnius: ez a tipikusan "attól függ" kategória. szerintem van aki bénának tartja ezt a fajta megfogalmazást, mondhatnám "modorosnak" :) (modoros.blog.hu)

aki tényleg nagy pecás, írja a hobbi rovatba, hogy horgászat, ennyi. ráadásul az "amikor tehetem" elindíthat egy olyan prekoncepciót, hogy péntek délután már berakja a kukacait a hűtőbe, zsebes mellényt és horgokkal teli sapkát vesz, és már rég a lógatáson jár az esze a munka helyett. persze most szélsőséges voltam, és én nem ítélném el/meg a CVben leírt mondat miatt, de a lényeg, hogy legyünk tárgyszerűek, csak a lényeg, ez szakmai CV nem társkereső hirdetés.

nudlee 2009.02.06. 13:38:05

Ha a pecás önéletrajzát olvasnám elmosolyodnék és lehet, hogy behívnám.
Szerintem egyáltalán nem modoros.
süti beállítások módosítása