olvasnivaló hétvégére

2009.05.30. 23:28

Mi a jelentősége a folyamatos és megszakított munkaviszonynak?
http://www.ugyvezeto.hu/cikk/62958/?wa=ehum0921

Álláshirdetések hanggal, video CV, ez lenne a jövő? Az állás és a hirdető bemutatását könnyítené, a video CV pedig segítené és gyorsítaná a kiválasztást, de csak az első szűrő, az írott CV szelekció után. Ugyanis 100 CV közül a megfelelők kiválasztása kb. 25-35 perc (nekem), míg ugyanennyi video megnézése jóval több. De tök jó lenne, ha az 5-10 objektív feltételeknek megfelelő jelölt video bemutatkozó anyagát megnézve már csak azt a 3-4 embert hívnám be, akik közül jó eséllyel kiválasztom/kiválasztják a leendő munkatársat.
http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=77663

A válság rákényszeríti a vállalatokat, hogy csak azokat a munkavállalókat tartsa meg, akiknek teljesítménye megfelelő. Ehhez viszont szükséges egy jól kidolgozott teljesítményértékelési rendszer.
http://hvg.hu/karrier/20090525_teljesitmeny_ertekeles_karrier.aspx

A Google szeretné megakadályozni a tehetségek elvándorlását:
http://hvg.hu/Tudomany/20090522_google_karrier_algoritmus_kilepes.aspx

 

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr981154072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása