olvasnivaló hétvégére

2009.07.11. 08:02

A roma munkavállalók esélyeiről. Mint a cikkben szereplő "akiknek sikerült" példa mutatja, a többségnek a közszféra, illetve civil szervezetek jelenthetik a kiemelkedés lehetőségét, a versenyszférában egyelőre én még nem láttam pozitív példát romák foglalkoztatására, csak fizikai területen, szalag mellett.
http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=78290

Ismét egy cikk a romák kapcsán, nem munka, de egy olyan kezdeményezés, amely elgondolkodtató és példaértékű. Ami számomra ebből a legfontosabb, hogy a gyerekeken keresztül lehetne elérni bármilyen változást a romakérdés tekintetében.
http://www.fn.hu/kultura/20090707/mit_latnak_budapestbol_ciganygyerekek

Élet az elbocsátás után, illetve a "motivációs levél fontossága" - mint már írtam korábban, a motivációs levél túl van misztifikálva - ahová kérik (egyre ritkább) persze küldjünk, és ne egy netről leszedett sablon legyen, de a valóságban el sem olvassák, nincs rá idő. Így a cikk ide vonatkozó részét negligáljátok.
http://www.hrportal.hu/c/a-motivacios-level-megirasanak-fortelyai-20090706.html

"Hogyan alakul a toborzó cégek jelenlegi piaci helyzete?" kérdést tették fel egy elég ismeretlen, a piacon nem túl jelentős szereppel bíró cég képviselőjének. Ennek köszönhetően a piacról alkotott kép kissé pontatlan, de a cikk általános megállapításai helytállóak. Ami pontatlan, az az, hogy a visszaesés simán 50% nem 30, illetve egyátalán nem igaz, hogy "A nyitott pozíciók száma nem lett kevesebb". Nos, jóval kevesebb nyitott pozíció van, egyrészt a válságnak köszönhetően, másrészt annak, hogy gyakorlatilag megszünt a cégek közötti vándorlás jobb fizetését, jobb főnökért, kevesebb utazásért, stb. Mindenki kivár.
http://hvg.hu/karrier/20090615_fejvadasz_toborzas_allaspiac_karrier.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr511235463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2009.07.12. 16:06:52

a képregény nagyon jóóóóó :)
süti beállítások módosítása