Motivációs levélből:

"Férfiszépség nem, de lelkiismeretes és precíz dolgozó vagyok."

"(Hóember - hónap operátora 2007 májusában)" hó-ember, érted...

Mi serkentheti a munkavégzést, milyen irodai "szokások" segíthetnek a hatékonyság, az eredményesség és az időgazdálkodás terén. A felsorolás persze erősen hiányos (kommentben kiegészíthetnétek!), és az e-mailek naponta két alkalommal történő csekkolása csak ott tartható, ahol nem fontos a gyors reagálás és az információáramlás. http://hvg.hu/karrier/20081209_munka_iroda_munka_szokas_karrier.aspx

Ha még nem paráznátok eléggé a válság kapcsán:
http://hvg.hu/karrier/20081206_munkaeropiac_valsag_ensz.aspx

Ha valaki úgy érzi, még lehet újat mondani állásinterjú témában. Egyí dolgot kiragadnék: az interjún a pályázó is kérdezzen - ésszel persze - ez nagyon fontos.
http://hvg.hu/karrier/20081209_allasinterju_karrier_tippek_randevu.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr84817500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.editor 2008.12.13. 10:36:26

Szerintem a munkáltatók a külsőt is figyelembeveszik a jelöltnél, hiszen mindennap vele kell majd dolgozni és az emberek szívesebben dolgoznak esztétikus környezetben. Kövér, alacsony emberek kisebb eséllyel indulnak egy pozícióért. Azt beleírni hogy nem "férfiszépség" nem jó ötlet. Lehet, hogy a HR-esnek más az ízlése, de a motivációs levél alapján valószínűleg be se fogja hívni, max. töltelék embernek, hogy meg legyen a létszám amit a megbízó cég kért a jelöltek számát illetően.

vilnius 2008.12.13. 14:15:06

Egyetértek Mr. Editor. A jelentkezőt azért megkérdezném, hogy mégis miért tartotta fontosnak beleírni ezt egy mot. levélbe: annyira rossz a helyzet vagy csak lelkiismeret-furdalása van a mondat második felében lévő "önfényezés" miatt (de lelkiismeretes és precíz dolgozó vagyok)?

Ennyi erővel: "emésztési zavaraim miatt folyamatosan szellentek, szeretem a hagymás ételeket, ezért ebéd után rendszerint büdős a szám, viszont annyira jó informatikus vagyok, hogy még Bill Gates is engem hív, ha nem megy a számítógépe" :)

Amúgy meg az önfikázás egy ilyen helyzetben nagyfokú önbizalomhiányra/frusztrációra vall, ami sokkal nagyobb gond, minthogy valóban nem egy férfiszépség

FSlyka 2009.02.06. 12:13:17

A hóembert tényleg hóembernek hívták még a régi tékomos klasszikus időkben. Lehetett például érte kapni egy oklevelet, meg egy tékomos pólót (bár ha jobban belegondolok, akkor még matáv volt anno).
süti beállítások módosítása