Forrás: ismeretlen

"MÁV álláshirdetés:

MÁV - Most Állunk, Várjál!!!


Munkatársaink európai - sőt mi több, világ - szintű szolgáltatást nyújtanak!
Elítéljük a rohanó életvitelt, vonataink megfontoltan, vagy sehogysem közlekednek!
Interaktív szolgáltatások keretében az utasok maguk takaríthatják ki az ülőhelyet, ha le szeretnének ülni!
Odafigyelünk szemünk egészségére: állandó fényviszonyt biztosítanak intelligens ablakaink, amelyek piszoktól sötétülnek. Este nem kapcsolunk lámpákat, hogy nyugalma teljes legyen!
Az extrém sportok kedvelőinek: nyáron teljesen feltekerjük a fűtést, télen soha.
A wc-ben se lámpa, se tükör, se papírtörlő, ezzel tudatosítva a természetes nomád élet szépségeit!
A csatlakozásokat nem hangoljuk össze, hogy ön ne érezze magát egy gépi rendszer tehetetlen részeként!
Várótermeink közbiztonsága érvényesíti az evolúciós folyamatokat: csak az erős marad életben!
Utasbarát menetrendek: megjegyezhető mennyiségre csökkentettük a járatszámokat!
Banki szolgáltatások: nagyobb mennyiségű készpénzét beválthatja menetjegyre!
Odafigyelünk a környezetünk egészségére: hetente legalább 3x vonatmentes napokat tartunk az egész országban, elviselhető mértékűre csökkentve a káros-anyag kibocsátást!
Bevezettük a szubjektív felelősség fogalmát: munkatársaink csak a haszonból részesülnek, a hiányt nem kell befizetniük!

Jelentkezz csapatunkba, nálunk megvalósíthatod magad, gátlásaid levetkőzheted. Ha iskolában elnyomtak, nincsenek barátaid, sőt még a szüleid szerint is hülye vagy, akkor gyere hozzánk dolgozni! Ma már a legtöbb munkatársunk kinőtte gátlásait és teljes lelki nyugalommal szop*t egy egész országot!!!"

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr47831220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.editor 2008.12.19. 11:27:19

A MÁV szolgáltatási minősége valóban nem üti meg a megfelelő színvonalat.
De erről nem az ott dolgozó kisemberek tehetnek, hanem a közép- és felsővezetők, akik nem ellenőrzik az elvégzett munkát, nem követelik meg a színvonalat, valamint a pénzek nagy részét rosszul használják fel, ill. lenyúlják.
A sztrájkkal kapcsolatban én egyetértek a sztrájkolókkal, ugyanis a 250K/fő kormányzati ígéret volt, a teherszállítás eladásának kitalálásakor. A pályaudvarokon rinyáló állampolgárok meg undorítóak, hogy ennyi lojalitás nincs bennük. Szálljon buszra, menjen autóval, vagy lovaskocsival, mit bánom én, oldja meg azt a pár napot.

mr.editor 2008.12.19. 11:40:19

Azt hiszem kapcsolódik a témához amit most olvastam egy a PCI igazgatójával készített interjúban:

"Milyen ma Magyarország? Nem beszélünk nyelveket, mert tanuljon meg a külföldi magyarul, ha akar valamit tőlünk. Nincs elegendő megtakarításunk, mert a pénzügyi kultúránk csak addig terjed, amíg a Baumag 30 százalékos hozamot ígér. A gyerekeink sem írni, sem olvasni nem tudnak, mert analfabéta pedagógusok bámulnak a digitális táblákra az iskolákban. Az egyetemeink ontják a korlátolt, munkaképtelen fiatalokat, mert a külföldi ösztöndíj az hazaárulás. Az egészségügyben kamarába tömörülnek a korrupt orvosok, és a rendelőkben uszítják a betegeket a modernizáció ellen. Politikusok és levitézlett közgazdászok mormolják naponta, hogy nincs mozgástér az adóreformra, miközben már a szlovákok is többet keresnek nálunk.Segélyt, támogatást, megrendelést vár el az államtól, de nem akar adót fizetni. Kedveli a piaci versenyt, ha a Tescóban annak előnyeivel szembesül, de elutasítja akkor, ha neki kell megküzdenie a riválisokkal. Nagyobb gyámkodást vár el az államtól, közben úgy érzi, az állam túlzottan beavatkozik az életébe. Nem nyúlunk a nyugdíjrendszerhez, mert a nyugdíjas zsebre szavaz, az unokák meg még nem voksolnak. Affirmatív akciózunk a romáinknak, hiszen az illik az EU-ban; elköltünk milliárdokat tanulmányokra, és a vége Győzike meg a Magyar Gárda. De ne legyünk már ilyen pesszimisták, vannak sikereink is: Kovi minden évben elhozza a pornó-Oscart."

Hát elég kiábrándító, de azt hiszem jól össze van foglalva.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.12.19. 11:47:49

mr.editor

Egyetértek, hogy az ott dolgozó kisemberek nagy része nem tehet róla, hanem a vezetőség nulla kompetenciája, elavult gondolkodásmódja, kényelmi pozíciója és még lehetne sorolni. De azért az alkalmazottak között is lehetne gyomlálni, amikor utaztam vonaton nem egyszer láttam zsebre dolgozó kalauzokat, bunkó pénztárost, kifejezetten paraszt vonatindítót. Persze értem, én ki megy a vasúthoz dolgozni... De azért jóindulathoz és segítőkészséghez nem kell pénz, és jó vezető, azért azt otthonról kéne hozni.

Ha te is vonattal ingáznál, akkor te is rinyálnál, hidd el. Ugyanis így választhatod a buszon a tömeget, vagy a benzinpénzt. Napokon keresztül. Gondold csak át.

mr.editor 2008.12.19. 11:56:18

"Ha te is vonattal ingáznál, akkor te is rinyálnál, hidd el. Ugyanis így választhatod a buszon a tömeget, vagy a benzinpénzt. Napokon keresztül. Gondold csak át."

Pont erről beszéltem. Ha majd nekünk lesz szükségünk más megértésére/türelmére, akkor majd azt kapjuk vissza amit mi nyújtottunk.
A lakossági panaszkodás arra jó, hogy a munkáltató ennek farvizén a sztrájkolók ellen uszítsa a népet és ellenségként állítsa be őket az emberek szemében.

Sajnálom, hogy te is így gondolkodsz.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.12.19. 12:06:35

Azért azt ne felejtsd el, hogy döntően pre-paid közszolgáltatás nyújtásáról van szó, amit többek között az adófizetők pénzéből finanszíroznak. Így nem hasonlítható össze azzal, hogy én mondjuk sztrájkolok januártól, és nem hívok be senkit interjúra, és követelem, hogy pl. a Grafton eladásából (ha lenne ilyen) fizessenek egy szerény de nem bántó összeget.

Szóval mit kaphatnánk vissza? Lófaszt se, mert amit mi csinálunk, attól csak pár ember élete függ.

mr.editor 2008.12.19. 12:35:15

Ez így van, nem minden munkakörben van lehetőség sztrájkra. Az én állásom sem egy sztrájkgyanús munkakör, de a versenyszférában dolgozóknak általában több lehetőségük van érdekeik érvényesítésére (sajnos, nem mindig).

A MÁV sztrájk esetében a MÁV kártérítést fizet az utazóknak, így a kára az utazónak kevesebb. (azt hiszem a bérlet időarányos árát visszafizeti, vagy talán érvényes a volánbuszra is) A MÁV-CARGO eladásból fizetendő 250K/fő ígéret pedig a szokásos felelőtlen kormányzati ígéretek egyike volt.

Persze, én se örülök a közpénz pocsékolásának, de ez a kár töredéke annak, amit lenyúlnak az ország politikai vezetői és a közszféra "elitjei".

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.12.19. 12:52:51

mr.editor

"A MÁV-CARGO eladásból fizetendő 250K/fő ígéret pedig a szokásos felelőtlen kormányzati ígéretek egyike volt."
"Persze, én se örülök a közpénz pocsékolásának, de ez a kár töredéke annak, amit lenyúlnak az ország politikai vezetői és a közszféra "elitjei"."

ezzel maximálisan egyetértek, és ha lennének kiszámíthatóan reggel és késő délután, a legnagyobb kihasználtság idején vonatok, szerintem nem pampognának az utasok sem.

vnrb 2008.12.20. 08:48:09

a szubjektív felelősségre is van már tervezet a neten:

Tisztelt MÁV Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:

- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan

- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:

- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénz-átutalási megbízás segítségével 2009. január 1-ig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.

További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:

Kis Piroska

Pénzügyi Csoportvezető

mr.editor 2008.12.22. 11:13:44

vnrb

A címzett nem stimmel: nem MÁV-dolgozók, hanem MÁV-vezérek.
Így természetesen az összegek is módosításra szorulnak.
süti beállítások módosítása