Fodor HR Miklós kiakadt

2009.01.15. 10:26

V. élménye egy munkaerő-közvetítő cégnél című post-ban egy félmondat erejéig kitértem arra, hogy vannak olyan cégek, amelyek nem játszanak tisztán, és megkenik a HR vezetőt. Itt zárójelben megjelent a "F.... HR" (update: voltam oly fair, hogy már töröltem) neve.

Nagy örömömre idetévedt oldalunkra Fodor Miklós, és kissé duzzogó ovis stílusban, de cáfolta az alaptalan vádakat:

"Kedves hhunter,

nagy örömmel és büszkeséggel tölt el hogy cégem 10 éves sikeres tevékenysége hozzád hasonló arctalan és névtelen emberek irigységét váltja ki (vagy talán valahol vállalod a neved az alaptalan rágalmaidért és szánalmas okoskodásaidért?).

Nem hiszem, hogy egy ilyen stílusú kommenteket és a rossz hír keltésének ilyen fokát megengedő oldalra több időmet kellene vesztegetnem, ugyanis veled ellentétben én nem azzal töltöm az időmet, hogy kudarcos életemet leplezendő egy virtuális közösséget szédítek látszólagos szakértelmemmel. Nekem jól felkészült, egyetemi végzettségű pszichológus és közgazdász kollegáimat kell irányítanom.

Kedves többi Fórumozó!

mielőtt szó szerint elhinnétek amit hhunter leír, gondoljátok végig, hogy vajon mit, miért ír, és honnan is lehet neki akkora szakértelme (talán hozzám hasonlóan az ELTE pszichológia szakon végzett?) és hogy ér rá ennyit blogozni ha ilyen keresett szakember...

Fodor Miklós
ügyvezető igazgató, fejvadász
Fodor HR (alapítva 1999)
elhelyezett emberek száma: 371
www.fodorhr.hu"

Megpróbálok kicsit, de nem túlzottan lesüllyedni a megütött színvonalhoz, de nem szeretnék tiszteletlen lenni Miklóssal, hogy nem válaszolok érvekkel teletűzdelt kommentjére.

A cáfolatnak helyt adtam, el is fogadom, nem látom értelmét feszegetni, nyilván tudjuk, hogy vannak olyan cégek, amelyek visszaosztanak a HR-esnek. Ennyi. Ha te bele tudsz nézni a tükörbe, és azt mondani, hogy "mindig tisztán játszottam", tedd, és el is hiszem neked, hogy így van.

A leveled összességében, de leginkább a "kinek milyen végzettsége van, és a ki a szakértő" vonala emlékeztet egy általános iskolai jelenetre, ahol a vita tárgya kb. az volt, hogy az egyik gyereknek illatos radírja volt a másiknak meg nem. Egy pár mondat erejéig azért engedd meg, hogy reagáljak, bár biztosan ezen is felhúzod magad, ahelyett, hogy elgondolkodnál. Természetesen semmibe veheted te is, meg az olvasók is a következő sorokat, hiszen én névtelenül írom. Nem célom megbántani téged sem, Miklós, de ez a fránya vélemény nyilvánítási szabadság igencsak megkeseríti az életünket, ugye? :-)

Nem hinném, hogy irigyelne bárki is egy céget, amely 10 év alatt 4 fősre "duzzadt". Azért ez több, mint vicces, Miklós! :-)

Tedd inkább a szekrénybe a hatalmas egódat, kit érdekel milyen végzettséged van neked és a kollégáidnak? Hallottam már olyan kétdiplomás emberről, aki verte a családját, pont egy ELTE pszichológus ex-kolléga mesélte, aki egyébként elsírta magát, ha hangosabban köszönt rá a portás. Szóval ez nem jelent semmit. Én meg közgazdász vagyok, és akkor mi van?

Ez a hihetetlen beképzeltség azért "honnan is lehet neki akkora szakértelme (talán hozzám hasonlóan az ELTE pszichológia szakon végzett?)" megérdemel pár szót. A blog lényege, hogy végre őszintén beszél az álláskeresés, a kiválasztás, a munka világáról, ezt az őszinteséget pedig úgy gondolom, hogy az álláskeresők többsége, még ha nem is esik jól, de elvárja. Számos kérdés, segítségkérés érkezett hozzám, és örülök, hogy többeknek tudtam is hasznos tanácsokat adni. Hogy ki a szakértő, azt a tanácsokat igénybe vevő, valamint az adott területet ismerő közeg dönti el, nem te, vagy én, és távolról sincs köze a végzettséghez, annál inkább van köze a való élethez. Az, hogy napi átlag fél órát töltök el a blog írásával, és a levelek megválaszolásával, belefér az időmbe, időgazdálkodásban elég jó vagyok. Ha neked e téren gondjaid vannak, szólj, ragyogó tréningek érhetők el ebben a témában. :-) A névtelenségnek egyébként nagyon egyszerű oka van: az igazság fáj, és biztosan lenne pár kedves, segítő embertársunk, aki mindent megtenne, hogy ellehetetlenítse a blog-ot és engem. A fő kérdés, hogy ezzel ki nyer, és ki veszít. Nekem lesz napi plusz fél órám megint.

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr29879164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.editor 2009.01.15. 12:37:02

Nagyon gáz ez a levél, meg a cég is.
10 év, 4 fő, 371 "elhelyezett" ember!!

"A leveled összességében, de leginkább a "kinek milyen végzettsége van, és a ki a szakértő" vonala emlékeztet egy általános iskolai jelenetre, ahol a vita tárgya kb. az volt, hogy az egyik gyereknek illatos radírja volt a másiknak meg nem."
Ezzel teljesen egyetértek, főleg hogy a weboldalukon játszótéren fotózkodnak. :)))

váj mí 2009.01.15. 15:18:12

Az én végzettségem társadalomtudományi. Akkor mehetek HR-snek? (Remélem, megyek is, de semmi elkiabálás ;) ).
Egyébként hozzájárulnék még egy névvel a csökött HR-s listához.
Stab 1990 - Bálint Éva.
Kiegyensúlyozott, normális gondolkodású munkavállalók olyan messzire, mint ördög a hideg vizet. Ő 19 év (a cégnévből levezetve) kemény 3 fősre "bővítette" a csapatát.
Egyébként egy 50-es, a tipikus nagyvállalati személyzetisből "avanzsált" cégtulaj, akit a kapcsolatrendszere tart a felszínen.
Átkozottul lekezelő stílusban, és bicskanyitogató modorban képes csak kommunikálni a pályázókkal. Á'la 70-es - 80-as évek. Maradvány.
És a levele alapján a Fodor Miki sem különb sokkal.

ssww 2009.01.15. 16:22:02

azért a blogger bejegyzéseiből egyértelműen látszik, hogy szakmabeli, de legalábbis dolgozott fejvadász, még inkább toborzócégnél... innentől kezdve nekem egy kicsit furcsa, hogy a sjaát munkahelye/cége nevét fel nem fedve több konkurrencuára is dehonesztáló megjegyzéseket tesz, amelyek közül a fodorhr-t érintő akár a jó hírnév megsértésére is alkalmas lehet - így én is felhúztam volna magam rajta

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.01.15. 16:36:40

@ssww: azzal egyet tudok érteni, hogy Fodor Miklós felhúzta magát rajta, és egy megfelelő stílusban megírt levél esetén átszerkesztem a post-ot. bár nem értem miért kéne jó hírnév rontástól tartania egy ilyen alacsony színvonalú blog-on... :)

sőt ennyi erővel az összes magánvéleményt törölni kéne az internetről, amely cégekről szól

de pl. egy másik post-ban a jobline rendszerével kapcsolatban voltak negatív megjegyzéseim, melyek közül az egyik félreértés miatt volt. udvarias helyrerakásom után én is elnézést kértem a tévedésért.

a névtelenséget pedig kifejtettem, én lennék a legboldogabb, ha lehetne vállalni.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.01.15. 17:07:54

Mint fellow blogger muszáj beleszólnom.
Én sem örülnék neki, ha az én cégemre rákeresve az interneten, ilyen megjegyzés bukkanna fel. DE ha egy egyértelműen alacsony színvonalú írásban lenne, nem sokat aggódnék. Itt viszont van miért aggódni, és ezt talán Fodor Úr is észrevette.
Közgazdász vagyok én is, HR szakon végeztem. Tanultam pszichológiát, nem keveset. Nem igazán segített abban, hogy jobban megértsem az emberi természetet, és nehezen győzne meg bárki arról, hogy őt igen, de ez most nem a megfelelő fórum ennek megvitatására. A lényeg: Felmegy a vérnyomásom, amikor valaki a végzettségére hivatkozva "szakértő" - ez a legnagyobb bullshit.
Sajnálom Fodor Úr, még meg is érteném az álláspontját, mert valóban névtelenül és bizonyítékok nélkül történt a kommentelés, és ez valóban okozhat károkat. Viszont nem hiszem, hogy a mai világban bárki megengedhetné magának ezt a stílust amit Ön levélben megütött, főleg, hogy ezek után a google az ötödik helyen dobja ki az ominózus posztot a "fodor hr" begépelésekor. Gondolja a jelöltek/ügyfelek nem találják meg?
Ha szánt volna egy kis időt a blogíró posztjainak megismerésére, és normális stílusban reagált volna, akkor talán megértené, hogy a levél olvasatán miért fog a blog (szerintem nem kicsi)jelenlegi és leendő olvasóközönsége különösebb gondolkodás nélkül Önnel szemben állást foglalni. Baklövés volt, és csak ezután fogja megtudni, hogy mennyire.
Ami meg a névtelenséget illeti - hhunter sokkal megmondósabb mint én, és én sem vállalnám a nevem. Bármennyire karakán valaki, vagy akár támogatja a cége, itt még nehezen lehetne bizniszt építeni ebből, mint ahogy egyes fejvadászok a tengerentúlon teszik. Az őszinteségnek meg elég nagy része látná kárát ennek, egyszerűen vannak dolgok, amit nem lehet, csak névtelenül kimondani.
Sorry a hosszúságért.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.01.15. 17:28:11

@Hunter Milo: Kösz, Milo, minden szavaddal egyetértek. Fodor Úrnak meg küldöm a számlát, senkinek sincs ingyen reklám! :))
De félre a tréfát, kiszerkesztem a nevüket a post-ból, jobb a békesség :)

váj mí 2009.01.15. 17:40:28

@Hunter Milo:
A Fodor-féle részben egyetértek, nagyjából ugyanez fogalmazódott meg bennem is, csak dög voltam hozzád hasonló részletességgel kiírni magamból.
Viszont a blogodat igazán frissíthetnéd már ;)
@hhunter:
Szerintem ne tedd. Egyrészt mert értelmét veszti a jelenlegi poszt, hiszen egy előzőre van hivatkozás, másrészt mert akkor a kommentekből is kellene moderálnod minden megjegyzést Fodor Mikire.
Harmadrészt meg ne legyél nyuszi, pereljen csak ;) (Remélem, egy alaszkai proxyn nyomod ;) )

váj mí 2009.01.15. 17:55:49

@ssww:
A HR egy bizalmi állás, de mivel mégsem a magyar titkosszolgálat, és érinti a társadalom egy szignifikáns részét, ezért éppen hogy nagyon is hiánypótló hhunter és milo (bár ő posztalhatna gyakrabban is)) blogja.
Engem őszintén nem érdekel, hogy ő spec. melyik HR-s cégnél alkalmazott, esetleg tulaj.
A lényeg nem ebben van, hanem magában a jelenségben. Ha már (munkakereső) életünk része lett a vállalati és a céges HR, akkor jobb ha tudunk a főbb folyamatokról (mire allergiásak általában a HR-sek és cégek, hogyan kerüljük el, hogy az interjú első 2 percében végérvényesen lebőgjünk, mire figyelnek különösebben ezek a cégek, hogyan adjuk el magunkat a piacon, ésatöbbi).
És most mondd, ha tudnád, hogy hhunter valójában Kirolwszky Dániel a profession.hu csapatából (példa volt, komolyan ne vedd), mennyivel lennél előrébb a saját, személyes boldogulásodat tekintve?

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.01.15. 18:08:10

@vájmí: Vettem az adást, igyekszem gyakrabban posztolni, ez újévi fogadalmam is :-) Kicsit ellustultam, főleg hogy hhunter blogjához lényegesen egyszerűbb hozzászólni, de nem hagyom hogy csak ő arasson babérokat ;-) Januárban véget ér egy dolog, ami elég sok időmet leköti, és lesz több energiám írogatni. Azért ne hanyagoljatok el :-)))
@hhunter: tudok jó ügyvédet :-)))
Elolvasom a levelet újból, és nem tudom azt mondani, hogy na jó, jobb a békesség. De te tudod, lehet hogy az indulatot félretéve tényleg jobb.

váj mí 2009.01.15. 18:27:56

@Hunter Milo:
Örülök, hogy a "finom, nőies" célzásom célt ért ;).
Azt viszont nem értem, hogy hhunter blogjához, miért könnyebb hozzászólni? Én mindig "fejvadász"t pötyögök be a blog.hu keresőjébe. Így jutok hhunterhez is blogilag. És így jutottam hozzád is,amikor még nagyjából rendszeresen voltak posztjaid.
Bár, azt el kell ismerni, hogy hhunter sokkal "emészthetőbb/populárisabb" stílusban ír a szakmáról, mint te. De mindkét stílusban írt posztokat örömmel olvastam és olvasom, még akkor is, ha megállom, hogy ne pofázzak közbe .. ;)

hhunter
Tényleg, apropo, közvetlen stílus. Hova lettek a napi idióták?

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.15. 18:44:32

"(alapítva 1999) elhelyezett emberek száma: 371"

az kb. 10 naponta 1 ember.
mit csinálnak a többi kilenc napon?

Ja, már látom a honlapján: "emellett belső coachként funkcionál kollegái számára"

vilnius 2009.01.15. 18:51:38

Fodor Miklós üzenetéből két dolog szűrődik le:
1. Neki igaza van, mert X végzettséggel rendelkezik.
2. A blog szerzőjének nincs igaza, mert nem vállalja a nevét
Ennek a két pontnak mi a franc köze van a témához?!... Tényleg óvodás színvonal, bele se merek gondolni, hogy nézhet ki nála egy interjú és hogy mire kaphatta a diplomáját

Ha érvekkel alátámasztott, helyesbítő levelet küldött volna, még jól is járt volna. Így közvetve-közvetlenül következőket érte el:
1. Az irodája nevét Google-ön beütve a kereső számára lassan relevánsabb, értékesebb találat lesz ez az oldal, mint a cég saját honlapja, mert többször szerepel rajta, hogy "Fodor Miklós HR"
2. Aláírásában megemlítve és másképp nem rendelkezve gyakorlatilag hozzájárulását adta, hogy a cég neve nyilvános legyen
3. Egy elcseszett válasszal nevetségessé tette magát, még azt se lehet mondani, hogy a blog írója feketítené be őt

Öngól. Ha egy HR-estől/pszichológustól/cégvezetőtől ennyi telik, akkor nem vagyok kíváncsi rá

váj mí 2009.01.15. 19:02:33

@vilnius:
Hát ja, tény, hogy jobban elcseszte Fodor Miklós HR, mint egy akármilyen újságíró, aki a helyi polgármesteri hivatal által rendezett fogadáson átkozottul negatív kritikát ír, miközben hajnali 4kor maga a polgármester támogatja be az önkormányzat számlájára hívott taxiba. Ja, a pia is az önkormi számlájára ment :P

vilnius 2009.01.15. 19:13:19

@váj mí:
Az a legjobb ebben az országban, hogy vicces :)

váj mí 2009.01.15. 19:14:20

hhunter
Itt zárójelben megjelent a "F.... HR" (update: voltam oly fair, hogy már töröltem) neve.

Nagy örömömre idetévedt oldalunkra Fodor Miklós, és kissé duzzogó ovis stílusban, de cáfolta az alaptalan vádakat:

Naja, voltál.. És ez két bekezdés nekem nagyon tecc, így, egymás alatt .. ;)

váj mí 2009.01.15. 19:16:34

@vilnius:
És képzeld az ilyen eseteket még csak nem is ebben az országban, hanem a rommagyar részeken tapasztaltam meg ;). Azért ahhoz kellett pofa, Fodor Miki mehetne leckét venni ... :P

zaragozaB410 2009.01.15. 19:16:39

Pár éve olvastam egy cikket melyben Vámos Miklóst vallatták, hogy mi az ami jó egyáltalán Amerikába. Erre az volt a válasza, hogy az az egy dolog, hogy mindenki kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül kipróbál mindent még akkor is ha semmi tehetsége nincs hozzá, mert a végelszámolásnál csak így tud nyugodtan szunyálni a sárga föld alatt. Na ez a Fodor úr (helyesen kisbetűvel) pont egy ilyen lúzer. Az ő műsorának címe: hogyan csináljunk hülyét magunkból nyilvánosan.
Akinek nem inge ne vegye magára: a tanult embernek nincs párja.

váj mí 2009.01.15. 19:22:50

@zaragozaB410:
Most mit vagy oda, lehet a Fodor úrnak a legmegfelelőbb munkakör a meki v agy burger vagy kfc vagy pizzahut pultja mögött lenne.
Igenis, igazuk van az amerikaiaknak, mert ha itt is ez lenne az általánosan elfogadott gyakorlat, akkor Fodor Miklós (annyi helyen írom ki a nevét, ahányan a gúgli csak rátalálhat ;) ) most elégedett kerületi mekis üzletvezető lenne maximum és nem szívathatna nála sokkal képzettebb és gyakorlotabb embereket.

váj mí 2009.01.15. 19:28:33

@vilnius:
Ja, és képzeld, bejött a zsarolás ... ;)

flora.a 2009.01.15. 21:30:09

Nem tudom, de ha 10 év alatt 371 embernek találtak munkát... Ilyen eredményességi mutatókat mélyen és pironkodva elhallgatnék, mint ahogy valszeg az sem került terítékre, h mégis miből tartja fenn magát valójában a cég. Vagy ennyire jövedelmező a munkaerő-közvetítés? Pályát tévesztettem:)

ssww 2009.01.15. 21:54:58

@váj mí:
"És most mondd, ha tudnád, hogy hhunter valójában Kirolwszky Dániel a profession.hu csapatából (példa volt, komolyan ne vedd), mennyivel lennél előrébb a saját, személyes boldogulásodat tekintve?"
Erre több válaszom is van:
1) semmennyivel - gondolom ezt szeretnéd hallani
2) nem feltétlenül (feltétlenül nem) azért kommentelek, hogy a személyes boldogulásom előremozdítsam. Talán nem vagyok elég tanult vagy okos, de nem is tudom, hogy egy ilyen info miként tudná a személyes boldogulásom elősegíteni.
3) a kommented végén említett, hogy mi lenne, ha a blog írója K.D. a profession. hu csapatából: a) komolyabban vehetném a bejegyzést, mivel akkor tudnám, hogy nem egy konkurrens cég próbál több másikat lejáratni/rossz színben feltüntetni; ugyanis ha egy kicsit utánanézel, vagy figyelmesen olvasod a vonatkozó témájú blogokat, rájönnél, hogy a profession.hu egy internetes toborzási felület, amely csak megjelenési lehetőséget biztosít cégeknek (toborzó vagy közvetlenül a munkaadó), hogy betöltendő pozícióikat meghirdethessék, miközben a profession maga nem végez ilyen jellegű tevékenységet, legfeljebb előszűrést fix objektív kritérimok alapján a beérkezett pályázatokból, de azért őket inkább hirdetési, mint HR cégnek nevezném (bármi is legyen ez az utóbbi, mert elég nehezen tudom értelmezni)

ssww 2009.01.15. 22:03:51

@flora.a:
munkaerő-közvetítést és fejvadászatot nem lenne szabad összekeverni, még ha sokan, köztük a megjegyzésed alapján te is, megteszik.
A fodorhr a honlapjuk szerint fejvadász cég (bár semmiképpen nem executive search, mivel középvezetői pozíciót is láttam az ajánlataik között), vagyis a keresési díj kb. az éves jövedelem 20-25%-a lehet (sok pozi van egy-egy cégre kiírva, így biztos a szokásosnál, avgyis 30-33%-nál "olcsóbban" dolgoznak nekik. Ez durva kerekítésekkel:
(évi 40 pozíció) x (átlag évi bruttó 10 milliós éves fizetés) x (25%) = 100 milliós éves bevétel, ami 4 főre nem rossz, de legalábbis én fenn tudnám magam tartani belőle. Ha te nem, és tudsz jobbat, légy nagylelkű, és oszd meg másokkal is.
(Ja, és nem nehéz 371 embernek munkát találni - de 371 megbízást megszerezni szerintem már nehezebb (talán a visszaosztás segíthet benne :))

flora.a 2009.01.15. 22:20:56

@ssww: amint említettem, nem vagyok szakmabeli, de mentségemre szolgáljon, fontolgattam a fejvadász szó használatát:) maradnék mint kibic, elférek a közönségben. Írásod alapján valóban jövedelmező a terület - mégiscsak pályát tévesztettem - ha tanácsomat kéred a még jövedelmezőbb terület reményében, akkor politikusnak állsz :))))

zaragozaB410 2009.01.16. 05:29:18

@váj mí: Abba a mekibe se mennék, mert lenézne mint éhes kéregetőt:)).

zaragozaB410 2009.01.16. 05:34:17

@flora.a: ugyan már, legyél kicsit kombinatív. Pénzügyi tanácsadás, pályaválasztási tanácsadás, személyiség elemzés és van még egy-két igen fontos bevételteremtő tevékenység ami nekik jó, neked nem feltétlenül. Ehhez természetesen párosul, hogy ezt csak az ő végzettsége és tanácsai alapján tudod eredményesen végezni, mer azt hiszi, hogy az ő seggéből süt a nap. Pedig nem.

Balance Of Power 2009.01.16. 09:57:35

Megertem azokat is, akik ellenerzessel viseltetnek ezen poszt irant, ugyanakkor vegre valaki neven nevez dolgokat/embereket a folyamatos PC udvariaskodas helyett.
Es azt azert gondolom mindenki tudja, hogy ha hhunter sajat nevet is vallalna, mindenkepp o maradna alul. Legalabbis megvan a kockazata. Fodor ur cege viszont nem fog ramenni egy ilyen, par szaz ember altal olvasott blogbejegyzesre. Annal az o kapcsolatrendszere erosebb.

Balance Of Power 2009.01.16. 09:58:32

@Balance Of Power: helyesen: "mindenkepp o maradna alul egy esetleges konfliktusban"

Agica_ 2009.01.16. 13:09:22

Sziasztok!

Én is egy HR cégnél dolgozom.
A 371 tényleg elég nagy szám egy 4 fős céghez képest. Gondoljatok csak bele, egy pozira átlagban 10-15 embert kell leinterjúztatni, továbbküldeni a megbízónak, aki sok esetben nem találja megfelelőnek a jelöltet. Akkor újra hirdetni, újra interjúzni...
Egy jobb pozíciónak a díja pedig millió felett is simán lehet...

váj mí 2009.01.16. 13:58:21

@ssww:
Kösz a kimerítő fejtágítást profession.hu-ról, és egyben örülök, hogy sikerült meglátnod a lényeget a mondandómban ;).

Szerintem ennek a blognak épp az a lényege, hogy néven lehet nevezni a dolgokat, és esetenként személyeket. Ha visszaolvasol, nem igazán láthattál olyan posztot, amelyben hhunter masszívan alázza a többi fejvadász vagy közvetítő céget. Hogy néha megjelenik egy-egy olyan poszt is, ahol a negatív példák nemcsak általánosságban szerepelnek, hanem nevesítve vannak, az csak előnyére válik a blognak.
Szerintem, persze.

vilnius 2009.01.16. 18:29:10

Szerintem Hhunter-ben simán van annyi objektivitás, hogy adott esetben kritizálja a saját munkahelyét is. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy azt írja, hogy "munkahelyemen, X cégnél így meg úgy..." vagy egyszerűen csak "X cégnél így meg úgy". A kilétével kapcsolatban dettó; engem abszolút hidegen hagy, hogy Kovács Attilának vagy Szabó Péternek hívják: az számít, milyen posztotkat ír.

Az meg nem is kérdés, hogy a net többek közt arra való, hogy leszámoljunk az álszent politikai korrektséggel.

zaragozaB410 2009.01.17. 08:25:39

@váj mí: A legjobb reklám a negatív reklám. Ha megfigyelted minél hülyébb valaki annál jobban tolják a szekerét, mert mindig vannak hozzá becsalakozók. Igaz ezen személyek hasonló kvalitásokkal bírnak mint Miklós barátunk, de ettől válik működőképessé az ami eddig nem működött. Mondjuk ez is minősíti a társadalmi hozzáállást.
Valószínű, hogy a pali mazochista és így tudta kifejezésre juttatni. Ki korbáccsal, ki hülyeséggel:))

váj mí 2009.01.17. 11:22:05

zaragozaB410 2009.01.17. 08:25:39
Nem mondom ám, hogy nincs igazad, mert de. Sajnos. Azért él bennem némi remény, hogy a "negatív reklám a legjobb" - szerű klisékkel, ha lassan is, de leszámolnak az emberek. Az értelmesebbje, mindenképp

alex.grabos 2009.03.03. 11:00:35

Az ilyen és ehhez hasonló cégek, magyar "humánpolitikai" (ez a kedvenc szavam - humán + politika együtt...) őskövületek "fejvadász" vállalkozásai a szakma szégyenfoltját képezik - 5-10-15-20 éve semmi másból nem élnek, csak a kapcsolatrendszerükből. Elcseszhetnek kereséseket többször is, nem számít. Elég, ha egy erős kontaktjuk van a megbízónál, ameddig csorgatják vissza a lét, nem fogják őket kirúgni. Pendl&Piswanger, Horton International/Manager Contact, P&Bert, Telkes, Fodor HR és még sorolható a végtelenségig. Vagy az olyan cégek, akiket a nemzetiségük miatt szeretnek a cégek: Iventa (osztrák), ProfiPower (holland, belga), Dekra (német) - mert ugye ők értik az ebből az országokból származó megbízóik mentalitását, ők aztán megtalálják a jó jelölteket nekik... bullshit, bullshit, bullshit - a magyar tanácsadói valóság.
süti beállítások módosítása