Egymásra licitál a kormány és az ellenzék, az állami cégvezetők, felügyelőbizottsági, igazgatótanácsi tagok meg csak kapkodhatják a fejüket. Fizu felezés, prémium megvonás az ötletek, ill. az FB, IT létszámának csökkentése:

http://www.fn.hu/allas/20081118/munkahelyekre_forditjak_allami_vezetok/?hirlevelkatt=2008-11-18

http://www.fn.hu/makro/20081118/fidesz_felezne_allami/?hirlevelkatt=2008-11-18

Mindez rendben is lenne, az utca emberének jól jön egy kis "na azért" feeling.

De felvet egy pár kérdést a dolog:
- ha jól teljesítenek ezek a vezetők, költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, minőségi szolgáltatás megteremtése, sikeres fejlesztések, stb. köthetők a nevükhez, akkor megérdemlik a magas fizetést és a prémiumot, válság ide, vagy oda. nem ezen az 1-2 milliárdon múlik a dolog, ellenben ha az átlagon felüli teljesítményt nem honorálják, sőt, "büntetik", akkor joggal szarhat majd bele a jövőben, hogy bármit is (jól) csináljon
- ha nem teljesített jól, akkor ezt válságtól függetlenül meg kellett volna lépni - mint pl. a MÁV esetében akár minden évben

Mindebből tehát számomra az derül ki, hogy az állami cégvezetők javadalmazása nem teljesítményfüggő. Klassz!

A bejegyzés trackback címe:

https://headhunter.blog.hu/api/trackback/id/tr91776939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zaragozaB410 2009.01.08. 05:51:29

"Mindebből tehát számomra az derül ki, hogy az állami cégvezetők javadalmazása nem teljesítményfüggő. Klassz!"
De teljesítménytől függ! Néhány évvel ezelőtt kedvenc Aba Botondom azért kapott 20 milla jutalmat, mert nem annyi lett a veszteség mint amire számoltak, hanem kevesebb. Na ez is teljesítmény. Remek:)Ez ország azért csodálatos mert a semmiből is tudunk osztogatni.
süti beállítások módosítása